Ascultă Radio România Cluj Live

Nutriția în viața noastră: despre importanța efortului fizic

Studiile clinice multiple arată că acumularea a minim 150 de minute de exerciții fizice moderate pe săptămână sau minim 75 de minute de exerciții fizice viguroase pe săptămână, ajută la prevenirea a peste 20 de afecțiuni cronice la adulți.

Nutriția în viața noastră: despre importanța efortului fizic
Foto: Foto: Andrea Piacquadio/Pexels

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 25 martie 2024, 06:00

Inclusiv acumularea depozitelor de colesterol, diabet de tip2, cancer, obezitate, probleme de sănătate mentală și condiție musculo-scheletară.

 

ACTIVITATEA FIZICĂ regulată ajută la controlul nivelului de zahăr în sânge, crește nivelul colesterolului “BUN”, menține funcția mușchilor și a articulațiilor, reduce stresul și contribuie la starea de bine, ne ajută să dormim bine, contribuie la întărirea sistemului cardio-vascular, îmbunătățește funcționarea creierului, ajută la creșterea masei musculare.

Un kilogram de masă musculară arde de 3 ori mai multe calorii decât un kg de țesut adipos. Din acest motiv, dezvoltând masa musculară, creștem consumul de calorii.

Specialiștii recomandă să facem mișcare cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi. Dacă totuși nu ne putem ține de acest program e bine să încercăm să ne antrenăm pentru o oră măcar de 4 ori pe săptămână. Cu cât suntem mai activi, cu atât mai repede vor apărea rezultatele.

Lifturile sunt convenabile, dar atunci când apelăm la ele pierdem o şansă serioasă de a arde calorii.

Asta nu înseamnă că trebuie să ne mutăm în sala de fitness! Ci din contră să avem grijă să nu ne epuizăm corpul și să nu transformăm sportul într-o activitate frustrantă.

STILUL DE VIAȚĂ s-a modificat în timp. Efortul fizic a scăzut, consumul de calorii a crescut. TELECOMANDA, MOUSE-UL și SMARTOHONE-ul reprezintă singurele aparate “ fitness”, pentru tot mai multe persoane și mai ales pentru copii.

E bine de reținut că înainte și în timpul antrenamentului, trebuie să ne hidratăm eficient cu băuturi cu electroliți și puțini carbohidrați care îți dau energie în timpul efortului. După orice sesiune de antrenament, corpul nostru este pregătit să refacă în regim de urgență fibrele musculare afectate, energia și nutrienții pierduți.

Avem la dispoziție o FEREASTRĂ METABOLICĂ de 30-45 de minute, post antrenament, să-i oferim corpului ce are nevoie, pentru refacere rapidă și construcție de masă musculară: proteine în combinație corectă cu carbohidrați și micronutrienți. De asemenea, e important sa ne odihnim corect dupa fiecare zi in care am depus efort fizic mai intens.

Sunt Isabela Tizu, tehnician nutriționist și antrenor wellness și vă aștept cu noi informații săptămâna viitoare.

 

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Nutriția în viața noastră: ce înseamnă un stil de viață sănătos?
Nutriție și stil de viață luni, 4 martie 2024, 17:52

Nutriția în viața noastră: ce înseamnă un stil de viață sănătos?

Vă întrebați ce înseamnă un stil de viață sănătos? În primul rând fiecare zi ar trebui să o începem cu un mic dejun echilibrat, acesta...

Nutriția în viața noastră: ce înseamnă un stil de viață sănătos?