Povestea ”sărată” a unui tânăr sighetean!(22.05)-Locul 13
Se zvonește că tineretul din ziua de azi se ține doar de prostii. În următoarele rânduri vă invit să cunoașteți un tânăr care a avut un vis. De scurtă vreme și-a văzut acest vis materializat. Ce legătură are un vis cu sarea din titlu? Citiți în continuare:
Articol editat de Alina Vingan, 1 ianuarie 2016, 06:00
Salut, cine ești și de unde vii?
Sunt Ede Jakob, am 20 de ani, sunt din Sighet şi sunt student la UBB, Geografia Turismului, extensia Sighetu Marmației.
Dacă nu mă înşel, te numeri printre tinerii întreprinzători din zonă. Cu ce te ocupi?
Da, sunt administratorul firmei Longfielder SRL-D, care are ca activitate principală … o salină.
Ne explici mai detaliat ce înseamnă asta?
Da, cu plăcere. Scurt şi la obiect: avem o încăpere (la suprafaţă) care copiază climatul unei saline. Salina Longfielder este locul ideal pentru menținerea sănătății și întărirea sistemului imunitar. Prezența tonelor de sare din Praid face ca salina să fie locul potrivit pentru dezinfectarea căilor respiratorii, eliminarea unor alergii etc., iar sarea din muntele Himalaya reduce stresul prin lumino-terapie, creând o senzație de confort și relaxare.
Încăperea este dotată cu un ionizator de sare de Himalaya care pulverizează sarea la mărimea micronilor, asigurând astfel pătrunderea particulelor de sare în cele mai îndepărtate părți a căilor respiratorii. Locul este conceput atât pentru relaxare cât si pentru vindecare, asigurând petrecerea plăcută a timpului pentru toate vârstele.
Cum ți-a venit această idee de a face o replică a unei saline?
De mic copil aveam probleme respiratorii, astm și altele. Din acest motiv am fost purtat în nenumărate locuri unde făceam terapie prin inhalarea aerului sărat. De aproximativ 3 ani, împreună cu tatăl meu, ne-am gândit că ar fi o idee excelentă să realizăm însușirile unei saline fără mina propriu zisă. În scurt timp, după puține cercetări pe internet, am aflat că nu e o idee chiar noua și că în multe orașe mai dezvoltate (Cluj, Brașov, Timișoara), există deja saline de acest gen. În străinătate este deja un obicei, se umblă la astfel de saline atât pentru tratament cât și pentru combaterea stresului cotidian. Atunci a început materializarea propriu zisă a visului meu. Am muncit 3 ani la acest proiect, dar evident fără ajutorul părinților mei nu aș fi reușit. Și uita așa de puțină vreme am deschis această salină.
Sună interesant! Dar unde te putem găsi?
Salina se află la 10 km de la centrul orașului, la intrare în Câmpulung la Tisa pe drepta. Adresa, orarul şi mai multe informații se găsesc pe pagina noastră de Facebook.
Ne bucurăm că ne-ai împărtășit povestea ta de succes și ne-ai demonstrat că visele se pot materializa chiar și în zilele noastre. Îți dorim mult succes în continuare.
Mulțumesc mult și eu pentru oportunitate și vă doresc de asemenea mult succes.
Dimand Ștefan