Ascultă Radio România Cluj Live

Nutriţie

Alimente benefice în Postul Paștelui
Nutriţie 26 februarie 2015

Alimente benefice în Postul Paștelui

Suntem în Postul Paştelui, perioadă în care unii dintre noi ne vom abţine de la a face păcate şi de la mâncare “de dulce”. Postul este...

Alimente benefice în Postul Paștelui
Rolul cojilor de fructe pentru un ten impecabil
Nutriţie 25 februarie 2015

Rolul cojilor de fructe pentru un ten impecabil

Fructele trebuie să facă parte  din dieta noastră zilnică. Sunt sănătoase şi pot ţine locul unei gustări ideale, mai ales atunci când...

Rolul cojilor de fructe pentru un ten impecabil
Ce trebuie să mâncăm pentru a avea un păr sănătos
Nutriţie 24 februarie 2015

Ce trebuie să mâncăm pentru a avea un păr sănătos

Mulţi oameni cred că părul sănătos este rezultatul factorilor exteriori. Chiar dacă hairstylist-ul ne sfătuieşte să folosim anumite produse...

Ce trebuie să mâncăm pentru a avea un păr sănătos
Sănătate învelită în frunze de varză
Nutriţie 22 februarie 2015

Sănătate învelită în frunze de varză

Varza este adesea prezentă în meniul nostru, sub formă de salată sau gătită şi, în afară de faptul că este foarte gustoasă, este şi...

Sănătate învelită în frunze de varză
Productivitatea muncii influenţată de ceea ce mâncăm
Nutriţie 21 februarie 2015

Productivitatea muncii influenţată de ceea ce mâncăm

Obiceiurile alimentare, cantitate adecvată de somn şi exerciţiile fizice regulate reprezintă cheia nivelului zilnic de productivitate în...

Productivitatea muncii influenţată de ceea ce mâncăm
Peştele – o carne uşor asimilabilă de organism
Nutriţie 19 februarie 2015

Peştele – o carne uşor asimilabilă de organism

Se spune că cine mănâncă peşte, nu îmbătrâneşte. Peştele este  recomandat de nutriţionişti pentru aportul de minerale, dar şi ca...

Peştele – o carne uşor asimilabilă de organism
Varza roșie, eficientă pentru sănătatea ochilor
Nutriţie 19 februarie 2015

Varza roșie, eficientă pentru sănătatea ochilor

Varza roşie se distinge prin culoarea caracteristică şi un gust uşor amărui şi iute, datorită conţinutului său bogat în compuşi cu...

Varza roșie, eficientă pentru sănătatea ochilor
Importanţa nutriţiei pentru memorie
Nutriţie 18 februarie 2015

Importanţa nutriţiei pentru memorie

Nutriţia joacă un rol deosebit de important asupra capacităţii noastre cognitive, prin urmare, dacă ne dorim să avem o memorie bună, precum...

Importanţa nutriţiei pentru memorie
Meniul călugărilor de pe Muntele Athos
Nutriţie 16 februarie 2015

Meniul călugărilor de pe Muntele Athos

Călugării de la Muntele Athos trăiesc cu 10 ani mai mult decât grecii de rând şi nu suferă de cancer, boli cardiovasculare, Alzheimer sau...

Meniul călugărilor de pe Muntele Athos
Ce să bei în loc de cafea
Nutriţie 15 februarie 2015

Ce să bei în loc de cafea

Dacă ţi-ai propus să-ţi limitezi consumul de cafea fără să te simţi lipsit de energie, iată câteva băuturi la fel de sănătoase şi de...

Ce să bei în loc de cafea
Ciocolata neagră / ciocolata cu lapte
Nutriţie 14 februarie 2015

Ciocolata neagră / ciocolata cu lapte

Deşi o ciocolată cu lapte are un gust mai plăcut decât una amăruie, motivele sănătoase înclină balanţa către ciocolata neagră. Dacă vrei...

Ciocolata neagră / ciocolata cu lapte
Urda – cea mai dietetică brânză
Nutriţie 13 februarie 2015

Urda – cea mai dietetică brânză

Urda este un derivat al laptelui care se obţine prin fierberea şi închegarea zerului gras rămas de la prepararea caşului sau de la alegerea...

Urda – cea mai dietetică brânză
Citricele stimulează sistemul imunitar
Nutriţie 12 februarie 2015

Citricele stimulează sistemul imunitar

Când vorbim despre citrice, imediat ne ducem cu gândul la vitamina C, care se găseşte din belşug în aceste fructe. Citricele stimulează...

Citricele stimulează sistemul imunitar
Lăptişorul de matcă întăreşte imunitatea
Nutriţie 11 februarie 2015

Lăptişorul de matcă întăreşte imunitatea

Chiar dacă nu conştientizăm, avem un sistem imunitar scăzut. Răcelile şi virozele repetate, rănile care se vindecă mai greu, stările...

Lăptişorul de matcă întăreşte imunitatea
Legume şi fructe de consumat în februarie
Nutriţie 10 februarie 2015

Legume şi fructe de consumat în februarie

Fructele şi legumele au un gust mai bun atunci când sunt de sezon. Deşi se crede că în lunile de iarnă nimic nu este proaspăt, iată...

Legume şi fructe de consumat în februarie
Arahidele – o gustare sănătoasă
Nutriţie 9 februarie 2015

Arahidele – o gustare sănătoasă

Arahidele sunt o gustare sănătoasă care poate fi  consumată atunci când simţim nevoia să ne potolim  foamea sau să alungăm poftele...

Arahidele – o gustare sănătoasă
Important pentru diabetici: a apărut insulina inhalabilă
Nutriţie 9 februarie 2015

Important pentru diabetici: a apărut insulina inhalabilă

Grupul farmaceutic Sanofi a lansat în Statele Unite un tip inhalabil de insulină, care are potenţialul de a stimula vânzările pentru acest...

Important pentru diabetici: a apărut insulina inhalabilă
Cerealele integrale ne prelungesc viața
Nutriţie 8 februarie 2015

Cerealele integrale ne prelungesc viața

Cerealele integrale, pâinea, biscuiţii, consumate la micul dejun măresc durata de viață. Includerea cerealelor în alimentaţia zilnică şi...

Cerealele integrale ne prelungesc viața
Reclame la miere sancționate în Turcia
Nutriţie 7 februarie 2015

Reclame la miere sancționate în Turcia

Autoritatea pentru Reclame, care funcţionează în cadrul Ministerului pentru Vămi şi Comerţ din Turcia, a luat în vizor şi a sancţionat...

Reclame la miere sancționate în Turcia
Top 5 alimente pline de calorii
Nutriţie 6 februarie 2015

Top 5 alimente pline de calorii

Dacă doreşti să scapi de câteva kilograme, asigură-te ca nu ai pe lista de cumpărături niciunul din preparatele de mai jos. Sunt delicioase,...

Top 5 alimente pline de calorii
Uleiul de porumb scade colesterolul
Nutriţie 5 februarie 2015

Uleiul de porumb scade colesterolul

Uleiul de porumb scade colesterolul mai eficient decât uleiul de măsline extravirgin. Uleiul de porumb scade colesterolul mai eficient decât...

Uleiul de porumb scade colesterolul
Alimentație împotriva cancerului
Nutriţie 4 februarie 2015

Alimentație împotriva cancerului

Cu siguranţă multă lume ştie că fructele şi legumele colorate care nu sunt doar apetisante ne pot ajuta să luptăm şi împotriva celei mai...

Alimentație împotriva cancerului
Sănătatea ochilor
Nutriţie 3 februarie 2015

Sănătatea ochilor

Cu toţii ştim că ochiul este un organ a cărui principală funcție este cea de a detecta lumina. Se compune dintr-un sistem sensibil la...

Sănătatea ochilor
Drumul sigur către obezitate
Nutriţie 2 februarie 2015

Drumul sigur către obezitate

Adolescenţii care se percep, în mod greşit, pe ei înşişi ca fiind supraponderali au, de fapt, un risc sporit de a deveni obezi ca adulţi....

Drumul sigur către obezitate
Turtiţa-mare
Nutriţie 1 februarie 2015

Turtiţa-mare

Turiţa-mare este o plantă perenă medicinală, cunoscută şi cu numele de leuşteanul-muntelui, turicioara sau coada-racului. Are denumirea...

Turtiţa-mare
Guma care distruge bacteriile
Nutriţie 31 ianuarie 2015

Guma care distruge bacteriile

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Groningen (Olanda), o gumă de mestecat fără zahăr poate elimina din cavitatea orală...

Guma care distruge bacteriile
Metodă „Anti-foame”
Nutriţie 28 ianuarie 2015

Metodă „Anti-foame”

Dacă ai ţinut vreodată în viaţa ta o cură de slăbire, atunci probabil că îţi este familiară acea senzaţie de foame, cvasipermanentă şi...

Metodă „Anti-foame”
Afecţiunile din spatele oboselii
Nutriţie 27 ianuarie 2015

Afecţiunile din spatele oboselii

Specialiştii spun că în spatele oboselii se pot ascunde câteva afecţiuni grave. Oboseala cauzată de anemie este rezultatul scăderii...

Afecţiunile din spatele oboselii
Un pahar de alcool pe zi reduce riscul infarctului
Nutriţie 26 ianuarie 2015

Un pahar de alcool pe zi reduce riscul infarctului

Persoanele de vârstă mijlocie care consumă un pahar de alcool pe zi îşi reduc cu o cincime riscul de a face un atac de inimă, afirmă...

Un pahar de alcool pe zi reduce riscul infarctului
Slăbeşti mâncând la micul dejun
Nutriţie 25 ianuarie 2015

Slăbeşti mâncând la micul dejun

Dacă ţi-ai propus să mănânci mai sănătos şi să scapi de kilogramele în plus, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să nu mai sari...

Slăbeşti mâncând la micul dejun
Efectul curcumei
Nutriţie 24 ianuarie 2015

Efectul curcumei

O mirodenie frecvent folosită în bucătăria indiană, curcuma, are efecte neobişnuite asupra creierului, au descoperit...

Efectul curcumei
Acriturile previn gripa
Nutriţie 23 ianuarie 2015

Acriturile previn gripa

Profesorul Todor Kantardjiev, directorul Centrului naţional de boli infecţioase şi parazitare din Bulgaria, a declarat că în Europa a apărut un...

Acriturile previn gripa
Uleiurile potrivite pentru prăjit
Nutriţie 22 ianuarie 2015

Uleiurile potrivite pentru prăjit

Nu toate tipurile de ulei sunt potrivite pentru prăjit. Este recomandabil să folosim pentru prăjit anumite uleiuri care să fie potrivite...

Uleiurile potrivite pentru prăjit
Creierul, responsabil de silueta noastră
Nutriţie 21 ianuarie 2015

Creierul, responsabil de silueta noastră

O echipă de medici din Australia au ajuns la concluzia că secretul pentru a scăpa de kilogramele în plus se află în creierul...

Creierul, responsabil de silueta noastră
Sănătate, energie, optimism
Nutriţie 20 ianuarie 2015

Sănătate, energie, optimism

Cu toţii ne dorim să fim sănătoşi, optimişti şi plin de energie în fiecare zi. Cum putem obţine o asemenea stare? O alimentaţie...

Sănătate, energie, optimism
Sunătoarea, planta anului 2015
Nutriţie 19 ianuarie 2015

Sunătoarea, planta anului 2015

Planta medicinală a anului 2015 este sunătoarea (Hypericum perforatum), potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Würzburg, Germania, ca...

Sunătoarea, planta anului 2015
Consumăm mai multe fructe şi legume
Nutriţie 18 ianuarie 2015

Consumăm mai multe fructe şi legume

Tot mai mulţi români consumă regulat fructe şi legume proaspete, dar şi alimente cât mai puţin procesate, arată un studiu publicat de...

Consumăm mai multe fructe şi legume
Alimentele bogate în vitamina D alungă oboseala
Nutriţie 17 ianuarie 2015

Alimentele bogate în vitamina D alungă oboseala

Ianuarie este de obicei cea mai friguroasă lună de iarnă. Frigul, în combinaţie cu încheierea sărbătorilor de iarnă şi revenirea la...

Alimentele bogate în vitamina D alungă oboseala
Caperele – muguri ce ne oferă sănătate
Nutriţie 16 ianuarie 2015

Caperele – muguri ce ne oferă sănătate

Caperele- muguri ce ne oferă sănătate Cu siguranţă mulţi dintre dumneavoastră aţi  folosit la preparea sosurilor, a salatelor, a...

Caperele – muguri ce ne oferă sănătate
Dieta cu fibre prelungeşte viaţa
Nutriţie 15 ianuarie 2015

Dieta cu fibre prelungeşte viaţa

Dieta alimentară cu un conţinut crescut de fibre prelungeşte viaţa, indică un nou studiu la care au participat peste un milion de...

Dieta cu fibre prelungeşte viaţa
Alimente ideale pentru copii în sezonul rece
Nutriţie 14 ianuarie 2015

Alimente ideale pentru copii în sezonul rece

Părinţii ştiu că un copil sănătos înseamnă în primul rând o alimentaţie sănătoasă, iar asta implică adaptarea dietei la...

Alimente ideale pentru copii în sezonul rece
Mirodeniile care fac minuni sănătaţii organismului
Nutriţie 13 ianuarie 2015

Mirodeniile care fac minuni sănătaţii organismului

Aparent sunt doar nişte ingrediente care dau un plus de gust mâncărurilor. Însă aceste ierburi şi condimente sunt mult mai importante...

Mirodeniile care fac minuni sănătaţii organismului
Ceaiuri care ne pot menţine tinereţea
Nutriţie 12 ianuarie 2015

Ceaiuri care ne pot menţine tinereţea

Cercetătorii au descoperit o serie de ceaiuri care ne pot menţine tinereţea.Ei au demonstrat că, cel verde, cel alb şi cel roşu sunt cele mai...

Ceaiuri care ne pot menţine tinereţea
Beneficiile ananasului
Nutriţie 11 ianuarie 2015

Beneficiile ananasului

Ananasul (Ananas comosus) este un fruct comestibil cărnos, cu gust dulce-acrişor şi foarte aromat. Are numele comun atât al plantei tropicale...

Beneficiile ananasului
6 super alimente pentru buna dispoziție
Nutriţie 10 ianuarie 2015

6 super alimente pentru buna dispoziție

Te simţi mai puțin în formă și ai vrea să leneveşti toată ziua în pat? Ți-e greu să te reobişnuiești cu programul de la serviciu după o...

6 super alimente pentru buna dispoziție
Fructe energizante
Nutriţie 9 ianuarie 2015

Fructe energizante

Suntem la sfârşit de săptămână şi s-ar putea ca unii dintre noi să fim lipsiţi de energie după agitaţia sărbătorilor. Un remediu...

Fructe energizante
Fără lifturi în instituţiile publice
Nutriţie 8 ianuarie 2015

Fără lifturi în instituţiile publice

Autorităţile din provincia Edirne, din Turcia, intenţionează să interzică locuitorilor provinciei folosirea lifturilor în instituţiile...

Fără lifturi în instituţiile publice
Alimente pentru ochi sănătoşi
Nutriţie 8 ianuarie 2015

Alimente pentru ochi sănătoşi

Sunt alimente care ne feresc de efectele calculatorului. Iată ce trebuie să mâncăm pentru a ne proteja dioptriile. Peştele este o sursă...

Alimente pentru ochi sănătoşi
Sănătate pentru inimă
Nutriţie 7 ianuarie 2015

Sănătate pentru inimă

Cerealele integrale sunt benefice pentru inimă, contribuind la reducerea mortalităţii în boli ale sistemului cardiovascular, însă nu au efect...

Sănătate pentru inimă
Ceaiul, aliatul sănătăţii
Nutriţie 6 ianuarie 2015

Ceaiul, aliatul sănătăţii

Ceaiul, pe lângă faptul că hidratează are şi alte beneficii asupra sănătăţii. Ceaiul este benefic şi în ceea ce priveşte prevenirea...

Ceaiul, aliatul sănătăţii