Ascultă Radio România Cluj Live

Ce să bei în loc de cafea

Dacă ţi-ai propus să-ţi limitezi consumul de cafea fără să te simţi lipsit de energie, iată câteva băuturi la fel de sănătoase şi de revigorante.

cana_cafea
Foto: Cafeaua oferă energie doar celor mai leneși

Articol editat de cristina.rusu, 15 februarie 2015, 06:00

1. Ceaiul Maté

Cu o doză suficientă de cofeină şi mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul verde, ceaiul Mate este un înlocuitor perfect pentru cafea. Amestecă-l cu miere şi lămâie, adaugă-i şi lapte dacă vrei şi savurează-l dis de dimineaţă.

2. Apă de cocos cu seminţe de chia

Seminţele de chia sunt pline de fibre şi Omega 3, ceea ce înseamnă energie de durată. Poţi să-ţi faci o băutură foarte sănătoasă dacă le amesteci cu apă de cocos.

3. Apa călduţă cu lămâie

Despre beneficiile acestei combinaţii s-au scris multe rânduri. Pe scurt, apa caldă cu lămâie îţi alcalinizează corpul, îţi pune metabolismul la treabă şi te ajută să ai mai multă energie.

4. Ceaiul Matcha

„Noul ceai verde” cum i se mai spune, ceaiul japonez este unul din marile trenduri ale anului 2015. Ce e atât de special la el? Făcut dintr-o pudră verde obţinută prin măcinarea frunzelor de ceai, Matcha are un efect puternic antioxidant şi energizant.

5. „Latte” din cacao

Dacă vrei să te bucuri de gustul ciocolatei fără să ai remuşcări, încearcă un „latte” din cacao pură. Este, practic, cacao cu lapte, dar pentru un gust mai deosebit, foloseşte lapte de migdale.

6. Ceaiul de păpădie

Probabil cel mai asemănător ca gust cu cafeaua, ceaiul de păpădie face minuni pentru organism. Este excelent pentru piele şi păr.

7. „Latte” din maca

Pudra din maca reduce stresul şi te umple de energie. Sportivii o folosesc ca supliment natural pentru a-şi mări rezistenţa.

8. Ceai negru

Extrem de energizant, ceaiul negru face minuni chiar şi în cele mai grele dimineţi. Savurează-l cu puţin lapte.

Puteţi asculta Radio Cluj şi online, AICI

RADOR

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate