Câte ouă putem mânca pe săptămână?
Nutriționiștii au făcut recomandări pentru cantitatea de ouă recomandată săptâmânal pentru adulţi.
Articol editat de cristina.rusu, 1 iunie 2024, 13:06
Nutriționiștii au mai făcut recomandări şi pentru persoanele pentru care este contraindicat acest aliment.
Ouăle sunt un produs sănătos, gălbenușul de ou conține o cantitate mai mare de colesterol, dar albușul este bogat în proteine.
Din acest motiv, consumul de ouă poate fi recomandat zilnic, dar nu toate persoanele ar trebui să consumă acest aliment, au precizat nutriționiștii citați de Tengrinews.kz.
Ei au amintit că ouăle au un conținut scăzut de calorii, dar bogate în proteine, microelemente benefice, vitamine, minerale și antioxidanți.
Consumul de ouă este o opțiune bună pentru micul dejun și, de asemenea, un preparat excelent pentru cei care vor să slăbească, susţin medicii.
Cu toate acestea, nu ar trebui să consumăm prea des ouă, din cauza conținutului lor ridicat de colesterol.
Deci, un ou conține jumătate din necesarul zilnic de colesterol.
Ouăle sunt, de asemenea, alergene și pot fi o sursă de infecție cu salmonella.
În general, consumul unui ou pe zi este considerat sigur pentru majoritatea persoanelor sănătoase, au recunoscut experții, dar nutriţioniştii au avertizat că persoanele cu boli cardiovasculare sau diabet ar trebui să utilizeze acest produs cu prudență.
De asemenea, au recomandat să alegem modalități mai sănătoase de a găti ouăle.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.