Cartofii, mai benefici decât orezul
Articol editat de cristina.rusu, 3 martie 2020, 12:00
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania au explicat modalitatea în care consumul de cartofi, consideraţi „nocivi”, poate îmbunătăţi sănătatea oamenilor.
Cercetătorii au realizat un experiment, împărţind voluntarii participanţi în două grupuri. Timp de patru săptămâni, un grup a consumat cereale rafinate, inclusiv orez alb, pe post de garnitură, iar celălalt grup, cartofi preparaţi la aburi sau la cuptor.
Au fost apoi măsuraţi indicatorii de risc cardiometabolic, inclusiv glicemia, insulina serică, colesterolul şi tensiunea arterială. S-a dovedit că cei care au mâncat cartofi au avut performanţe mai bune decât grupul care a mâncat o garnitură compusă din cereale rafinate.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.