Ouăle – aliatul ideal în dietele de slăbit
Sățioase, nutritive și versatile, ouăle sprijină controlul greutății și sănătatea generală.
Articol editat de cristina.rusu, 4 octombrie 2025, 12:00
Ouăle furnizează 6% din doza zilnică de vitamina D, 20% din vitamina B12 şi o cantitate considerabilă de fier.
Bogate în proteine, ouăle oferă senzaţia de saţietate şi nutrienţi esenţiali, facilitând pierderea în greutate.
În omlete, fierte sau în salate rapide, ouăle sunt incredibil de versatile şi se potrivesc în orice plan alimentar, ajutându-ne să respectăm obiectivele calorice, fără a sacrifica gustul.
Fiecare ou mare conţine aproximativ 70 de calorii, 6 g de proteine, 5 g de grăsimi sănătoase şi 186 mg de colesterol.
În plus, vitaminele şi mineralele din ouă susţin sănătatea generală şi metabolismul.
Proteinele ajută la construirea şi refacerea musculaturii şi reglează hormonii foamei, menţinând senzaţia de saţietate mai mult timp.
Studiile arată că dietele bogate în proteine sprijină pierderea în greutate şi păstrarea masei musculare. Începerea zilei cu ouă poate reduce foamea de dimineaţă, limitând aportul total de calorii şi prevenind supraalimentarea.
Bogate în nutrienți care stimulează energia, ouăle sunt alegerea ideală pentru un plan de pierdere în greutate în mod sănătos.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.