Piersicile, super-fruct pentru sănătate
Vitamine, antioxidanți și puține calorii – tot ce ai nevoie!
Articol editat de cristina.rusu, 2 noiembrie 2025, 12:00
Piersicile nu sunt doar un fruct delicios, ci şi o adevărată „comoară” naturală pentru organism.
Cu aroma lor delicată şi textura suculentă, ele combină plăcerea cu beneficiile.
Bogate în vitaminele A, C, E şi din grupa B, piersicile sprijină sistemul imunitar, îmbunătăţesc starea pielii şi a părului şi susţin sănătatea ochilor.
Vitamina C, în special, stimulează producţia de colagen şi întăreşte apărarea naturală a organismului. Piersicile sunt o sursă excelentă de antioxidanţi, care combat radicalii liberi şi încetinesc procesele de îmbătrânire.
Ele conţin minerale preţioase precum potasiu, magneziu şi fosfor, importante pentru buna funcţionare a inimii şi sistemului nervos.
Datorită conţinutului ridicat de apă şi fibre, piersicile ajută digestia, stimulează metabolismul şi au un efect uşor de detoxifiere asupra organismului. Sunt sărace în calorii, fiind o alegere potrivită pentru o alimentaţie echilibrată şi diete.
Pe lângă hidratare şi prospeţime, piersicile oferă şi o senzație plăcută de vitalitate. Consumate proaspete, în smoothie-uri, salate sau deserturi, reprezintă o modalitate gustoasă de a avea grijă de sănătatea noastră în mod natural.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.