Vinetele – gustoase și pline de beneficii
Bogate în antioxidanți, fibre și minerale, sprijină inima, oasele și creierul.

Articol editat de cristina.rusu, 25 septembrie 2025, 12:00
Vinetele nu sunt doar gustoase, ci şi foarte benefice pentru sănătate, fiind un aliment valoros în dieta zilnică.
Ele conţin antioxidanţi puternici precum nasunin şi flavonoide, care combat radicalii liberi, încetinesc îmbătrânirea celulară şi protejează împotriva bolilor cronice.
Consumul regulat ajută la scăderea colesterolului şi îmbunătăţeşte circulaţia, protejând inima şi vasele de sânge.
Bogate în fibre, susţin digestia, stimulează tranzitul intestinal şi oferă saţietate, fiind utile pentru controlul greutăţii.
Vinetele conţin minerale importante – potasiu, magneziu şi mangan – care întăresc oasele şi reduc riscul de osteoporoză. Au puţine calorii şi carbohidraţi cu absorbţie lentă, fiind potrivite pentru diete şi pentru reglarea glicemiei.
Antioxidanţii din aceste legume sprijină sănătatea creierului, memoria şi concentrarea, reducând riscul de boli neurodegenerative.
Vinetele pot fi incluse uşor în alimentaţie, preparate la grătar, coapte, în salate sau mâncăruri gătite.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.