Cinci alimente esenţiale pentru femeile de peste 50 de ani
Ce ne recomandă experții:
                                    Articol editat de Bianca Câmpeanu, 14 septembrie 2025, 12:00
Cinci alimente esenţiale pentru femeile de peste 50 de ani pot contribui la reducerea inflamaţiei şi la prevenirea problemelor de sănătate asociate vârstei.
Experţii recomandă alimente bogate în antioxidanţi, fibre, calciu, grăsimi sănătoase şi proteine.
Fructele de pădure precum afinele, murele, căpşunile şi zmeura sunt pline de antioxidanţi care susţin sănătatea creierului şi previn declinul cognitiv.
Leguminoasele, bogate în peptide, polifenoli şi saponine, reduc inflamaţia, menţin saţietatea, sprijină flora intestinală şi furnizează proteine vegetale pentru menţinerea masei musculare.
Legumele cu frunze verzi, precum spanacul, varza kale şi cresonul, oferă vitaminele A, C, E și K, polifenoli şi minerale pentru sănătatea oaselor, reducând inflamaţia şi stresul oxidativ.
Somonul, bogat în acizi graşi omega-3, proteine de calitate şi vitamina D, protejează inima, articulaţiile şi funcţia cerebrală. Nucile, inclusiv migdalele, nucile obişnuite şi cele braziliene, furnizează antioxidanţi, grăsimi sănătoase, fibre şi minerale, reduc inflamaţia şi riscul bolilor cardiovasculare, iar cele braziliene contribuie la diminuarea stresului oxidativ.
Pentru persosnele care nu consumă peşte, sunt o sursă importantă de Omega-3. (www.dariknews.bg)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.