Pepenele galben – un aliat valoros pentru inimă, piele, ochi
Consumul de pepene galben ajută la prevenirea deshidratării.
                                    Articol editat de Bianca Câmpeanu, 12 septembrie 2025, 12:00
Pepenele galben este un fruct delicios şi hrănitor, plin de beneficii pentru sănătate datorită conţinutului ridicat de vitamina C, potasiu, folaţi, fibre şi apă, având în acelaşi timp puţine calorii şi aproape deloc grăsimi.
O porţie aduce hidratare importantă, peste 30% din necesarul zilnic de vitamina C şi minerale esenţiale pentru buna funcţionare a inimii, muşchilor şi sistemului nervos.
Consumul de pepene galben ajută la prevenirea deshidratării, fiind alcătuit în proporţie de 90% din apă, ceea ce îl face ideal pentru zilele călduroase de vară. De asemenea, susţine sănătatea inimii prin conţinutul ridicat de potasiu şi nivelul scăzut de sodiu, contribuind la reglarea tensiunii arteriale şi reducând riscul de accident vascular cerebral.
Datorită folatului, este un aliment valoros în sarcină, prevenind defectele de tub neural. Fibrele şi apa sprijină controlul glicemiei, ceea ce face ca pepenele să fie sigur pentru diabetici, în ciuda gustului dulce.
Vitamina C stimulează producţia de colagen şi ajută la regenerarea pielii, menţinând elasticitatea şi aspectul sănătos, iar antioxidanţii luteină şi zeaxantină protejează vederea, reducând riscul de cataractă şi degenerescenţă maculară.
Pepenele galben este astfel nu doar un desert răcoritor, ci şi un aliat valoros pentru inimă, piele, ochi şi sănătatea generală. (www.focus-news.net)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.