Studiu: o gustare sănătoasă care hrănește flora intestinală
Puterea migdalelor pentru o digestie mai bună.

Articol editat de cristina.rusu, 28 august 2025, 12:00
Migdalele, cunoscute pentru protecţia inimii, aduc mari beneficii şi florei intestinale.
O cercetare desfăşurată la King’s College London, publicată în „American Journal of Clinical Nutrition”, a arătat că doar o mână de migdale pe zi creşte producţia de acid butiric, un acid gras cu lanţ scurt care hrăneşte celulele colonului, întăreşte peretele intestinal şi ajută la absorbţia nutrienţilor.
Studiul a inclus 87 de adulţi obişnuiţi cu gustări nesănătoase şi sărace în fibre.
Participanţii au fost împărţiţi în trei grupe: un grup a înlocuit gustările zilnice cu 56 de grame de migdale întregi, altul cu 56 de grame de migdale măcinate, în timp ce grupul de control a consumat brioşe cu valoare energetică echivalentă. După patru săptămâni, grupele de participanţi care au consumat migdale au prezentat niveluri mult mai mari de acid butiric, un tranzit intestinal mai bun (în medie 1,5 scaune suplimentare pe săptămână) şi o dietă îmbogăţită cu fibre, potasiu, grăsimi sănătoase şi alţi nutrienţi.
Cercetătorii au subliniat că migdalele contribuie nu doar la echilibrul florei intestinale, ci şi la întărirea imunităţii şi la sănătatea generală, fiind o alegere simplă şi eficientă pentru o digestie optimă.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.