400 de substanțe active într-un singur aliment
Oamenii de ştiinţă confirmă beneficiile usturoiului pentru sănătate.

Articol editat de cristina.rusu, 13 iunie 2025, 12:00
Oamenii de ştiinţă au confirmat efectul de antibiotic natural al usturoiului consumat pe stomacul gol.
Usturoiul conţine aproximativ 400 de substanţe active şi este bogat în vitamine şi minerale precum adenosină, alicină, aminoacizi, fibre vegetale, grăsimi vegetale, vitamina A, vitaminele B1 şi B2, vitamina C, fier, enzime, uleiuri esenţiale, iod, potasiu, calciu, seleniu, sulf şi fosfor.
Prin consumul regulat, usturoiul stimulează circulaţia sângelui, reduce hipertensiunea arterială şi grăsimile din sânge şi combate bolile de inimă.
Este, de asemenea, un excelent antioxidant.
În istoria medicinei, proprietăţile antibacteriene şi antivirale ale usturoiului sunt bine cunoscute. Usturoiul a fost frecvent supus unor numeroase studii care i-au demonstrat eficienţa împotriva infecţiilor cauzate de bacterii şi viruşi.
Cercetările confirmă, de asemenea, că usturoiul are proprietăţi anticancerigene semnificative. Consumul regulat de cantităţi mari de usturoi reduce riscul multor tipuri de cancer, în special cancerul rectal şi renal.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.