Nucile – un superaliment pentru sănătate şi longevitate
Unul dintre principalele beneficii ale consumului de nuci este conţinutul ridicat de antioxidanţi.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 31 mai 2025, 12:00
Nucile sunt extrem de benefice pentru sănătate şi sunt considerate unele dintre cele mai nutritive tipuri de oleaginoase.
Ele conţin substanţe nutritive esenţiale precum grăsimi, proteine, vitamine şi minerale, care au un efect pozitiv asupra organismului.
Unul dintre principalele beneficii ale consumului de nuci este conţinutul ridicat de antioxidanţi, care ajută la protejarea celulelor împotriva deteriorării şi îmbătrânirii.
Nucile conţin, de asemenea, grăsimi sănătoase care contribuie la menţinerea sănătăţii inimii şi la reducerea nivelului de colesterol „rău”.
Sunt o sursă importantă de vitamina E, esenţială pentru sănătatea pielii şi funcţionarea sistemului imunitar. În plus, nucile conţin minerale precum magneziu, calciu şi fier, care sunt esenţiale pentru sănătatea oaselor şi a muşchilor. (www.dariknews.bg)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.