Ascultă Radio România Cluj Live

Unele persoane nu ar trebui să mănânce căpșuni

Căpșunile pot fi periculoase pentru unele persoane

Unele persoane nu ar trebui să mănânce căpșuni
Foto: Foto: Radio Cluj

Articol editat de cristina.rusu, 29 mai 2024, 12:00

Beneficiile consumului de căpşuni sunt multiple.

 

Căpşunile sunt o sursă excelentă de vitamina C, întăresc sistemul imunitar.

Dar, totodată, nutriționistul Alexandra Razarenova ne avertizează că există persoane care nu ar trebui să consume excesiv căpșuni.

Medicul a avertizat că ele pot fi chiar periculoase pentru unele persoane.

Nutriționistul și gastroenterologul Alexandra Razarenova a avertizat că există şi o serie de contraindicații.

Căpșunile, din cauza conținutului ridicat de acizi organici, pot agrava starea de sănătate a persoanelor care suferă de gastrită, ulcere și alte boli ale tractului gastrointestinal.

Specialista recomandă, de asemenea, consumul acestor fructe cu prudență, în mod special în cazul persoanelor cu boli de rinichi și diabet.

Medicul le recomandă persoanelor sănătoase să reducă consumul la o porție de fructe de aproximativ 150 de grame pe zi, în pofida tuturor beneficiilor.

Căpşunile sunt bogate în magneziu, potasiu, mangan și acid folic, precum și în vitaminele C, K, E și B6, a adăugat medicul.

 

RADOR RADIO ROMÂNIA

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Moarte misterioasă a elefanților de mare
Diverse miercuri, 5 noiembrie 2025, 00:00

Moarte misterioasă a elefanților de mare

Tulpina de gripă aviară H5 a ajuns pe una dintre insulele subantarctice ale Australiei.   Oamenii de știință sunt îngrijorați de o...

Moarte misterioasă a elefanților de mare
Fripturi și aripioare de pui gătite în spațiu
Diverse marți, 4 noiembrie 2025, 13:45

Fripturi și aripioare de pui gătite în spațiu

Astronauții de pe stația spațială chineză au savurat în premieră fripturi și aripioare de pui proaspăt gătite, chiar la bordul navei, cu...

Fripturi și aripioare de pui gătite în spațiu
Grăsimile bune, cheia sănătății
Diverse marți, 4 noiembrie 2025, 12:00

Grăsimile bune, cheia sănătății

Astăzi, comunitatea științifică a reabilitat complet grăsimile, recunoscând că acestea sunt o componentă vitală a unei diete echilibrate....

Grăsimile bune, cheia sănătății
”Crabul păros”, amenințat de schimbările climatice
Diverse marți, 4 noiembrie 2025, 00:00

”Crabul păros”, amenințat de schimbările climatice

Ultimii trei ani au fost cei mai dificili pentru Xie Dandan și familia sa, care timp de peste un deceniu au cultivat una dintre cele mai apreciate...

”Crabul păros”, amenințat de schimbările climatice
Diverse luni, 3 noiembrie 2025, 15:18

Un român, campion mondial la pizza picantă

Luciano Scărlătescu, un bucătar pizzar din comuna Atena Lucana, în provincia Salerno, este noul campion mondial al pizzei picante.  ...

Un român, campion mondial la pizza picantă
Diverse luni, 3 noiembrie 2025, 12:00

Murăturile, probiotice naturale pentru o digestie sănătoasă

Cele mai sănătoase murături sunt cele fermentate natural, cu apă şi sare, fără oţet sau gătire termică, păstrând vitaminele şi enzimele...

Murăturile, probiotice naturale pentru o digestie sănătoasă
Diverse luni, 3 noiembrie 2025, 00:00

Record uimitor: codul Murray străbate 860 km

Un cod Murray a înotat pe o distanță de 860 de kilometri în unul dintre cele mai mari fluvii din Australia, o călătorie care a început în...

Record uimitor: codul Murray străbate 860 km
Diverse duminică, 2 noiembrie 2025, 12:00

Piersicile, super-fruct pentru sănătate

Piersicile nu sunt doar un fruct delicios, ci şi o adevărată „comoară” naturală pentru organism.   Cu aroma lor delicată şi...

Piersicile, super-fruct pentru sănătate