Ascultă Radio România Cluj Live

Nutella – 60 de ani într-un borcan!

Şaizeci de ani de istorie închiși într-un borcan; crema de alune și ciocolată a devenit un brand, nu numai un produs.

Nutella – 60 de ani într-un borcan!
Foto: Pixabay

Articol editat de cristina.rusu, 22 aprilie 2024, 09:32

Cei 60 de ani, celebrează geniul lui Michele Ferrero, care în 1964 a inventat crema de alune și ciocolată.

 

Timp de decenii a fost o propunere aproape unică în comerț la scară largă, astăzi a devenit o categorie de produse cu drepturi depline.

La 20 aprilie 1964, primul borcan de cremă ieșea din fabrica din Alba, în regiunea Piemonte.

În acea zi, debuta inconfundabila cremă de gianduia, revoluționând piața cremelor tartinabile.

Din acel moment, crema a cucerit papilele gustative ale milioanelor de oameni din intreaga lume.

Numele provine din combinația cuvântului englezesc „nut” cu sufixul italian „-ella”, creând un nume atrăgător și captivant.

Succesul cremei a fost imediat: în 1965 a fost lansată în Germania, obținând un succes enorm, iar în anul următor a fost introdusă și în Franța.

Borcanele de sticlă de 250 ml sunt prezente în aproape toate familiile italiene, devenind obiecte de colecție caracterizate prin imagini multicolore.

După golire, recipientele pot fi refolosite ca pahare de uz casnic.

Crema este vândută în peste 160 de țări.

Este folosită în principal ca acompaniament pentru pâine, biscuiți, deserturi și fructe, dar de-a lungul anilor au fost dezvoltate numeroase rețete, care o includ în prăjituri, produse de patiserie și clătite. (www.rainews.it)

 

RADOR RADIO ROMÂNIA

Foto: Pixabay

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Fripturi și aripioare de pui gătite în spațiu
Diverse marți, 4 noiembrie 2025, 13:45

Fripturi și aripioare de pui gătite în spațiu

Astronauții de pe stația spațială chineză au savurat în premieră fripturi și aripioare de pui proaspăt gătite, chiar la bordul navei, cu...

Fripturi și aripioare de pui gătite în spațiu
Grăsimile bune, cheia sănătății
Diverse marți, 4 noiembrie 2025, 12:00

Grăsimile bune, cheia sănătății

Astăzi, comunitatea științifică a reabilitat complet grăsimile, recunoscând că acestea sunt o componentă vitală a unei diete echilibrate....

Grăsimile bune, cheia sănătății
”Crabul păros”, amenințat de schimbările climatice
Diverse marți, 4 noiembrie 2025, 00:00

”Crabul păros”, amenințat de schimbările climatice

Ultimii trei ani au fost cei mai dificili pentru Xie Dandan și familia sa, care timp de peste un deceniu au cultivat una dintre cele mai apreciate...

”Crabul păros”, amenințat de schimbările climatice
Un român, campion mondial la pizza picantă
Diverse luni, 3 noiembrie 2025, 15:18

Un român, campion mondial la pizza picantă

Luciano Scărlătescu, un bucătar pizzar din comuna Atena Lucana, în provincia Salerno, este noul campion mondial al pizzei picante.  ...

Un român, campion mondial la pizza picantă
Diverse luni, 3 noiembrie 2025, 12:00

Murăturile, probiotice naturale pentru o digestie sănătoasă

Cele mai sănătoase murături sunt cele fermentate natural, cu apă şi sare, fără oţet sau gătire termică, păstrând vitaminele şi enzimele...

Murăturile, probiotice naturale pentru o digestie sănătoasă
Diverse luni, 3 noiembrie 2025, 00:00

Record uimitor: codul Murray străbate 860 km

Un cod Murray a înotat pe o distanță de 860 de kilometri în unul dintre cele mai mari fluvii din Australia, o călătorie care a început în...

Record uimitor: codul Murray străbate 860 km
Diverse duminică, 2 noiembrie 2025, 12:00

Piersicile, super-fruct pentru sănătate

Piersicile nu sunt doar un fruct delicios, ci şi o adevărată „comoară” naturală pentru organism.   Cu aroma lor delicată şi...

Piersicile, super-fruct pentru sănătate
Diverse duminică, 2 noiembrie 2025, 10:00

Umiditatea în casă: trucuri pentru a scăpa de condens

Dimineţile devin tot mai reci, iar în interior, poate apărea condensul pe ferestre. Picăturile de apă aparent inofensive indică primul semn al...

Umiditatea în casă: trucuri pentru a scăpa de condens