Ascultă Radio România Cluj Live

Fructe cu coajă lemnoasă care trebuie incluse în meniul săptămânal

Foto: cfinsbury/ Pixabay

Fructele cu coajă lemnoasă pot reprezenta atât o gustare delicioasă şi bogată în proteine, cât şi un adaos minunat la multe feluri principale, salate şi deserturi, fiind o sursă excelentă de proteine pe bază de plante, în special pentru persoanele care mănâncă puţin sau deloc produse de origine animală.

Fructe cu coajă lemnoasă care trebuie incluse în meniul săptămânal
Foto: Foto: cfinsbury/ Pixabay

Articol editat de cristina.rusu, 14 ianuarie 2024, 12:00 / actualizat: 14 ianuarie 2024, 15:08

Fructele cu coajă lemnoasă pot reprezenta atât o gustare delicioasă şi bogată în proteine, cât şi un adaos minunat la multe feluri principale, salate şi deserturi, fiind o sursă excelentă de proteine pe bază de plante, în special pentru persoanele care mănâncă puţin sau deloc produse de origine animală.

Proteina este necesară pentru construirea oaselor, muşchilor şi pielii şi, în acelaşi timp, asigură senzaţia de saţietate şi ne oferă energie pentru mai mult timp.

Migdalele conţin 7 grame de proteine la 1/4 cană (35 grame). Pe lângă faptul că sunt bogate în proteine, au mulţi antioxidanţi care protejează celulele de deteriorare.

Nucile au 4,5 grame de proteine la 1/4 cană (29 grame). Reprezintă o sursă bogată de proteine şi grăsimi sănătoase pentru inimă. Conţin mai mulţi acizi graşi omega-3 sub formă de acid alfa-linolenic decât orice alt tip de nucă.

Fisticul are un conţinut de 6 grame de proteine la 1/4 de cană (30 de grame), această cantitate oferind la fel de multe proteine precum un ou. Conţine cea mai mare proporţie de aminoacizi esenţiali dintre toate fructele de acest tip.

Caju – este bogat în proteine şi vitaminele A, B2 şi B1. 1/4 de cană de caju asigură aproximativ 80% din aportul zilnic recomandat de cupru.

Nucile pecan conţin 4,5 grame de proteine la 1/4 de cană (34 de grame). Sunt apreciate pentru aroma lor blândă, dulce şi textura untoasă, care se datorează conţinutului lor ridicat de grăsimi.

Nucile braziliene au 4,75 grame de proteine la 1/4 de cană (33 de grame). Pe lângă proteine, oferă grăsimi sănătoase, fibre şi multe oligoelemente.

Arahidele – 9,5 grame de proteine la 1/4 cană (37 de grame). Au cel mai mare conţinut de proteine dintre toate fructele cu coajă lemnoasă consumate în mod obişnuit şi sunt, de asemenea, una dintre cele mai bune surse de biotină.

Alunele – proteine: 5 grame la 1/4 cană (34 de grame). Alunele ajută la reducerea colesterolului rău şi la creşterea colesterolului bun, ceea ce reduce riscul de boli de inimă. (www.focus-news.net)

 

RADOR RADIO ROMÂNIA

Foto: cfinsbury / Pixabay

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Etichete:
Berea fără alcool, risc pentru diabet și obezitate
Diverse duminică, 29 iunie 2025, 12:00

Berea fără alcool, risc pentru diabet și obezitate

Berea fără alcool creşte riscul de apariţie a diabetului şi obezităţii, arată cercetări realizate de oamenii de ştiinţă din Germania şi...

Berea fără alcool, risc pentru diabet și obezitate
Cum răcorim camera fără aer condiționat
Diverse duminică, 29 iunie 2025, 00:00

Cum răcorim camera fără aer condiționat

Arhitect: „Ca să răcorești camera și să dormi mai bine când e cald, pune un prosop în spatele ventilatorului”   Odată cu sosirea...

Cum răcorim camera fără aer condiționat
„Planta nemuririi” câștigă popularitate în Occident
Diverse sâmbătă, 28 iunie 2025, 12:00

„Planta nemuririi” câștigă popularitate în Occident

Plante precum ginseng şi ginkgo biloba sunt cunoscute şi folosite de mult timp pentru un plus de energie, claritate mentală şi protecţie...

„Planta nemuririi” câștigă popularitate în Occident
Patru tendinţe dominante în materie de genţi
Diverse sâmbătă, 28 iunie 2025, 00:00

Patru tendinţe dominante în materie de genţi

Vara 2025 aduce patru tendinţe dominante în materie de genţi, care combină stilul cu funcţionalitatea şi aduc un suflu nou garderobei estivale....

Patru tendinţe dominante în materie de genţi
Diverse vineri, 27 iunie 2025, 12:00

Ce alimente favorizează transpirația excesivă vara

Anumite alimente stimulează transpiraţia, fiind recomandată evitarea lor vara.   Acestea activează efectul termogen – în timpul...

Ce alimente favorizează transpirația excesivă vara
Diverse joi, 26 iunie 2025, 12:00

Cum rezistă corpul uman la peste 50°C?

Oamenii pot suporta temperaturi de peste 50°C, dacă sunt hidrataţi şi dacă mecanismele naturale de răcire a corpului funcţionează eficient....

Cum rezistă corpul uman la peste 50°C?
Diverse joi, 26 iunie 2025, 00:00

Sfaturi de urmat pentru îngrijirea florilor de balcon

Iată care sunt cele mai importante lucrări și sfaturi de urmat pentru îngrijirea florilor de balcon vara:   1. Udarea corectă și la timp...

Sfaturi de urmat pentru îngrijirea florilor de balcon
Diverse miercuri, 25 iunie 2025, 12:00

Mâncăm ca să ne simțim mai bine?

Psihologul Valeria Moșniațkaia susţine că oamenii se răsfață cu mâncare din cauza unor probleme psihologice profunde.   Potrivit...

Mâncăm ca să ne simțim mai bine?