Ascultă Radio România Cluj Live

Două alimente care pot reduce riscul de demență

Cercetarea a fost publicată în European Journal of Nutrition. Oamenii de ştiinţă au analizat date provenite de la peste 6.000 de britanici sănătoşi din punct de vedere cognitiv, cu vârsta cuprinsă între 40 şi 73 de ani. Pacienţii au completat un chestionar nutriţional online de cinci ori într-o perioadă de 16 luni. Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumau mai mult de 550 de miligrame de magneziu pe zi aveau vârsta creierului biologic mai scăzută cu aproximativ un an la vârsta de 55 de ani, comparativ cu cei care consumau cantităţi normale de magneziu, aproximativ 350 de miligrame pe zi. Efectul protector este mai puternic la femei, mai ales după menopauză.

Două alimente care pot reduce riscul de demență

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 9 aprilie 2023, 12:00 / actualizat: 9 aprilie 2023, 14:54

Autorii studiului sugerează că o creştere cu 41% a aportului de magneziu poate fi obţinută prin consumul de alimente precum spanacul şi nucile care ar trebui adăugate în dieta zilnică. Acestea protejează şi încetinesc scăderea dimenisunii creierului legată de vârstă. Păstrarea dimensiunii creierului este asociată cu o funcţie cognitivă mai bună şi un risc redus sau întârziere în debutul demenţei. Cercetătorii au ajuns la concluzia că acest efect poate fi obţinut şi prin administrarea de suplimente de magneziu. (www.actualno.com)

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?
Diverse marți, 29 aprilie 2025, 12:00

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?

Spania este lider în cultivarea și consumul de sparanghel, în special în provincii precum Murcia, Huelva și Badajoz.   Această legumă...

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?
Artiști incluși în 2025, în Rock and Roll Hall of Fame
Diverse marți, 29 aprilie 2025, 00:00

Artiști incluși în 2025, în Rock and Roll Hall of Fame

Ryan Seacrest, prezentatorul emisiunii ‘American Idol’, a anunțat numele laureaților din 2025 în timpul ediției de duminică, 27...

Artiști incluși în 2025, în Rock and Roll Hall of Fame
Maria Elena Bergoglio, sora Papei Francisc: „Dragostea lui Jorge pentru lume era enormă”
Diverse luni, 28 aprilie 2025, 13:33

Maria Elena Bergoglio, sora Papei Francisc: „Dragostea lui Jorge pentru lume era enormă”

Deși nu a renegat niciodată originile italiene ale familiei sale piemonteze din partea tatălui și liguriene din partea mamei, Papa Francisc era...

Maria Elena Bergoglio, sora Papei Francisc: „Dragostea lui Jorge pentru lume era enormă”
Nu e bine să ne spălăm pe dinți imediat după ce am mâncat dulciuri
Diverse duminică, 27 aprilie 2025, 18:00

Nu e bine să ne spălăm pe dinți imediat după ce am mâncat dulciuri

Multe persoane se spală pe dinţi după ce mănâncă ceva dulce, crezând că astfel previn apariţia cariilor.   Deşi intenţia este bună,...

Nu e bine să ne spălăm pe dinți imediat după ce am mâncat dulciuri
Diverse duminică, 27 aprilie 2025, 15:33

Trenuri spre litoral

CFR Călători a suplimentat pentru săptămâna care vine, legăturile spre Constanța și stațiunile de pe litoral până la Mangalia, cu trenuri...

Trenuri spre litoral
Diverse duminică, 27 aprilie 2025, 00:00

Colecții Shakespeare scoase la licitaţie

Un set rar de patru ediții ale pieselor lui William Shakespeare din secolul al XVII-lea, estimat la peste 3,5 milioane de lire sterline (4 milioane...

Colecții Shakespeare scoase la licitaţie
Diverse sâmbătă, 26 aprilie 2025, 18:00

Avocado, contraindicat persoanelor alergice la latex

Avocado este un produs care îşi face loc în meniul nostru și este extrem de benefic – nu doar că are proprietăţile nutritive ale unui...

Avocado, contraindicat persoanelor alergice la latex
Diverse sâmbătă, 26 aprilie 2025, 12:00

Beneficii mai puţin cunoscute ale ouălor

Ouăle se numără printre puţinele alimente care pot fi clasificate drept superalimente, datorită proprietăţilor lor benefice şi valorii lor...

Beneficii mai puţin cunoscute ale ouălor