Ascultă Radio România Cluj Live

Cum puteți pasteuriza borcanele cu murături?

În timpul acestui proces, borcanele sunt încălzite la o temperatură ridicată. Acest lucru se face de obicei într-o oală, al cărei fund este acoperit cu o cârpă. Apoi se umple cu apă până la 3/4 din înălțimea borcanelor și se fierb circa 30 de minute. Este foarte important ca borcanele să nu fie complet în apă și să nu atingă pereții vasului.

retete secrete pentru muraturi si conserve

Articol editat de cristina.rusu, 2 noiembrie 2022, 06:00 / actualizat: 2 noiembrie 2022, 8:53

Pe vremuri, bunicile noastre nu prea aveau de ales, dar astăzi avem electrocasnice în bucătărie cu care putem pasteuriza cu succes borcanele.

Pasteurizarea uscată a alimentelor pentru iarnă este mult mai convenabilă. În acest scop, puteți folosi un cuptor care atinge cu ușurință temperatura necesară distrugerii microorganismelor din borcane.

Există o singură condiție – nu trebuie să puneți folie și elastice pe borcan. Pregătiți o tavă, tapetați-o cu un prosop de bucătărie, astfel încât borcanele să nu stea direct pe ea.

Apoi încălziți cuptorul la 120 de grade. Dacă puneți mâncare caldă în borcane, puneți-le la cuptorul preîncălzit. Dacă sunt deja reci, puneți-le în acesta cât se încălzește. Acest lucru previne spargerea borcanelor. Borcanele se țin la cuptor 30 de minute. Apoi nu se scot imediat, se deschide doar ușa pentru a le lăsa să se răcească timp de o oră, după care se pot depozita.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Grăsimile bune, cheia sănătății
Diverse marți, 4 noiembrie 2025, 12:00

Grăsimile bune, cheia sănătății

Astăzi, comunitatea științifică a reabilitat complet grăsimile, recunoscând că acestea sunt o componentă vitală a unei diete echilibrate....

Grăsimile bune, cheia sănătății
”Crabul păros”, amenințat de schimbările climatice
Diverse marți, 4 noiembrie 2025, 00:00

”Crabul păros”, amenințat de schimbările climatice

Ultimii trei ani au fost cei mai dificili pentru Xie Dandan și familia sa, care timp de peste un deceniu au cultivat una dintre cele mai apreciate...

”Crabul păros”, amenințat de schimbările climatice
Un român, campion mondial la pizza picantă
Diverse luni, 3 noiembrie 2025, 15:18

Un român, campion mondial la pizza picantă

Luciano Scărlătescu, un bucătar pizzar din comuna Atena Lucana, în provincia Salerno, este noul campion mondial al pizzei picante.  ...

Un român, campion mondial la pizza picantă
Murăturile, probiotice naturale pentru o digestie sănătoasă
Diverse luni, 3 noiembrie 2025, 12:00

Murăturile, probiotice naturale pentru o digestie sănătoasă

Cele mai sănătoase murături sunt cele fermentate natural, cu apă şi sare, fără oţet sau gătire termică, păstrând vitaminele şi enzimele...

Murăturile, probiotice naturale pentru o digestie sănătoasă
Diverse luni, 3 noiembrie 2025, 00:00

Record uimitor: codul Murray străbate 860 km

Un cod Murray a înotat pe o distanță de 860 de kilometri în unul dintre cele mai mari fluvii din Australia, o călătorie care a început în...

Record uimitor: codul Murray străbate 860 km
Diverse duminică, 2 noiembrie 2025, 12:00

Piersicile, super-fruct pentru sănătate

Piersicile nu sunt doar un fruct delicios, ci şi o adevărată „comoară” naturală pentru organism.   Cu aroma lor delicată şi...

Piersicile, super-fruct pentru sănătate
Diverse duminică, 2 noiembrie 2025, 10:00

Umiditatea în casă: trucuri pentru a scăpa de condens

Dimineţile devin tot mai reci, iar în interior, poate apărea condensul pe ferestre. Picăturile de apă aparent inofensive indică primul semn al...

Umiditatea în casă: trucuri pentru a scăpa de condens
Diverse duminică, 2 noiembrie 2025, 00:00

Chiar și marii regizori rămân faliți!

Chiar și marii regizori, cei mai celebri, rămân faliți. Luptându-se să supraviețuiască, după ce și-a autofinanțat cel mai recent film,...

Chiar și marii regizori rămân faliți!