Prima pagină » Diverse » Apariția bolilor oncologice este legată în mod direct de stilul nostru de viață
Apariția bolilor oncologice este legată în mod direct de stilul nostru de viață
Foto: TheDigitalArtist/Pixabay
Comunitatea medicală internațională a recunoscut cancerul ca fiind ucigașul umanității. Cercetările arată că apariția bolilor oncologice este legată în mod direct de stilul nostru de viață, iar unele obiceiuri dăunătoare cresc riscul de a dezvolta cancer, susțin experții.
Articol editat de cristina.rusu,
12 decembrie 2021, 12:00 / actualizat: 20 decembrie 2021, 10:06
Comunitatea medicală internațională a recunoscut cancerul ca fiind ucigașul umanității. Cercetările arată că apariția bolilor oncologice este legată în mod direct de stilul nostru de viață, iar unele obiceiuri dăunătoare cresc riscul de a dezvolta cancer, susțin experții.
Culcatul târziu și odihna insuficientă – în ultimii ani, obiceiul de a sta până târziu a devenit o obișnuință pentru mulți dintre noi. Cu toate acestea, făcând acest lucru, vă provocați organismului mai multe daune decât vă puteți imagina, a scris un expert pe WeChat-ul chinezesc. Potrivit studiului, oamenii care merg la culcare târziu au mai multe șanse de a face cancer decât cei care respectă un regim corect de somn.
Iritabilitate – un stil alert de viață pune multă presiune asupra tinerilor. Expunerea prelungită la stres afectează negativ sistemul nervos, ceea ce duce la iritabilitate și depresie. Prin urmare, persoanele care sunt deprimate pentru o perioadă lungă de timp prezintă un risc mai mare de boli oncologice.
Disfuncții ale stomacului și splinei – splina și stomacul joacă un rol important în funcționarea normală a organismului, iar tulburările în activitatea lor pot avea consecințe periculoase, între care nu e numai scăderea apetitului și absorbția nutrienților, ci și tulburări în ceea ce privește eliminarea excesului de lichide din organism și apariția diferitelor boli. Pe termen lung, o astfel de stare poate provoca probleme de natură oncologică.
Consumul frecvent de alimente greu de digerat – persoanele care mănâncă adesea alimente preparate cu mult timp în urmă au mai multe șanse de a dezvolta cancer, în special cancer de stomac. Este vorba de faptul că, în timp, în astfel de alimente încep să se acumuleze nitriți, care sunt puternic cancerigeni. Articolul subliniază că lupta împotriva cancerului nu este deloc ușoară, dar există totuși alimente care ajută la protejarea împotriva cancerului. Pentru profilaxie, pe lângă eliminarea obiceiurilor proaste, dieta ar trebui să includă alimente care au efecte anticancerigene.
Roșiile – au un puternic efect antioxidant și ajută la reducerea eficientă a riscului de a dezvolta cancer de pancreas, rect, laringe, cavitate bucală, plămâni și sân. Consumul regulat de roșii ajută, de asemenea, la albirea și hrănirea pielii.
Algele marine (kelp) au capacitatea de a ucide sau inhiba înmulțirea bacteriilor care cauzează agenți cancerigeni în intestine. Fibrele din acest produs pot ajuta, de asemenea, la eliminarea acizilor biliari și a colesterolului. Extractul de alge are un efect inhibitor asupra celulelor canceroase.
Vișinele – acest fruct este extrem de popular și are un efect benefic asupra organismului uman. Consumul, chiar și al unei cantități mici de vișine, ajută la suprimarea efectelor substanțelor care cauzează cancer.
Kiwi – este bogat în vitamina C, care este un antioxidant și poate suprima eficient procesul de nitrificare. Acest fruct conține și substanțe care ajută organismul să lupte împotriva mutațiilor genetice și să prevină cancerul.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.