Ascultă Radio România Cluj Live

Ce beneficii pentru sănătate are mierea cristalizată

Familia albinelor trăieşte iarna datorită dioxidului de carbon. Nu a fost încă elucidat misterul legat de viaţa familiei de albine în timpul iernii, de modul în care albinele iernează. Nu numai utilizarea pesticidelor pentru pulverizarea culturilor este cauza mortalităţii coloniilor de albine. Avem nevoie de cunoştinţe, avem nevoie de instruire. Fără a cunoaște biologia coloniei de albine, rezultatele nu vor fi cele aşteptate. Mierea care se cristalizează nu trebuie încălzită pentru a redeveni lichidă, deoarece se distrug enzimele şi proprietăţile vindecătoare. Când mierea se cristalizează sau se zahariseşte, cum spunem popular, aceasta colectează energie. Când o persoană mănâncă miere cristalizată, această energie este eliberată şi este utilă. Nu ştiu de ce oamenii cred că mierea lichidă este mai bună decât cea cristalizată. Mierea naturală se cristalizează după prima, a doua lună. Doar mierea de salcâm se zahariseşte după un an, deoarece conţine multă fructoză, a subliniat apicultorul bulgar.(www.bnr.bg)

Ce beneficii pentru sănătate are mierea cristalizată
Foto: Foto: Radio Cluj

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 2 martie 2021, 12:00

Apicultorul bulgar Gheorghi Gheorghiev a început să se ocupe activ de pasiunea sa, apicultura, din anul 1998.
În anii ’60 ai secolului trecut, în anii de şcoală, a urmat un curs de apicultură, apoi a devenit preşedintele Uniunii Apicultorilor din Sofia. Gheorgi Gheorgiev a lucrat ca profesor de matematică la Liceul german din capitala bulgară.

Familia albinelor trăieşte iarna datorită dioxidului de carbon. Nu a fost încă elucidat misterul legat de viaţa familiei de albine în timpul iernii, de modul în care albinele iernează. Nu numai utilizarea pesticidelor pentru pulverizarea culturilor este cauza mortalităţii coloniilor de albine. Avem nevoie de cunoştinţe, avem nevoie de instruire. Fără a cunoaște biologia coloniei de albine, rezultatele nu vor fi cele aşteptate. Mierea care se cristalizează nu trebuie încălzită pentru a redeveni lichidă, deoarece se distrug enzimele şi proprietăţile vindecătoare. Când mierea se cristalizează sau se zahariseşte, cum spunem popular, aceasta colectează energie. Când o persoană mănâncă miere cristalizată, această energie este eliberată şi este utilă. Nu ştiu de ce oamenii cred că mierea lichidă este mai bună decât cea cristalizată. Mierea naturală se cristalizează după prima, a doua lună. Doar mierea de salcâm se zahariseşte după un an, deoarece conţine multă fructoză, a subliniat apicultorul bulgar.(www.bnr.bg)

 

RADOR

Foto: arhivă Radio Cluj

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Etichete:
Procesiune pe roți: o biserică își schimbă locul
Diverse vineri, 22 august 2025, 00:00

Procesiune pe roți: o biserică își schimbă locul

Localitatea suedeză Kiruna, situată la 200 de kilometri nord de Cercul Polar arctic, se pregăteşte să-şi mute magnifica biserică din lemn...

Procesiune pe roți: o biserică își schimbă locul
Căldura extremă amenință păsările tropicale
Diverse joi, 21 august 2025, 18:00

Căldura extremă amenință păsările tropicale

Intensificarea căldurilor extreme ‘a provocat o reducere de 25-38%’ a populaţiilor de păsări tropicale între 1950 şi 2020,...

Căldura extremă amenință păsările tropicale
Alimente care protejează rinichii
Diverse joi, 21 august 2025, 12:00

Alimente care protejează rinichii

Menţinerea sănătăţii rinichilor este esenţială pentru starea de bine generală, iar alimentaţia are un rol decisiv.   Unele produse pot...

Alimente care protejează rinichii
Casa de licitații Christie’s a fost dată în judecată!
Diverse joi, 21 august 2025, 00:00

Casa de licitații Christie’s a fost dată în judecată!

Un colecţionar de artă acţionează în instanţă casa de licitaţii britanică Christie’s, afirmând că aceasta i-a vândut un tablou de...

Casa de licitații Christie’s a fost dată în judecată!
Diverse miercuri, 20 august 2025, 12:00

Consumul de nuci – beneficii și riscuri pentru sănătate

Nucile sunt foarte sănătoase datorită conţinutului bogat de proteine, fibre, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale şi antioxidanţi, cu...

Consumul de nuci – beneficii și riscuri pentru sănătate
Diverse miercuri, 20 august 2025, 00:00

Licitație de vis: O iapă pur-sânge, vândută pe o avere

Grupul hipic britanic AMO Racing a cumpărat o iapă cu suma record de 3 milioane de euro la prestigioasa licitaţie de cai ‘yearling’,...

Licitație de vis: O iapă pur-sânge, vândută pe o avere
Diverse marți, 19 august 2025, 14:22

Cum alegi legumele pentru conserve reușite

Pusul conservelor pentru iarnă este o tradiție care nu se pierde, chiar dacă astăzi găsim legume în supermarketuri tot timpul anului. Gustul...

Cum alegi legumele pentru conserve reușite
Diverse marți, 19 august 2025, 12:00

Deshidratarea, pericol tăcut pentru rinichi în zilele toride

Vara şi căldura ne obosesc şi ne sleiesc de puteri, dar aceste simptome aparent „obişnuite” pot ascunde deshidratarea, care...

Deshidratarea, pericol tăcut pentru rinichi în zilele toride