Ascultă Radio România Cluj Live

Cercetătorii susțin că sportivii ar trebui să consume bere și arahide

Efortul fizic intens poate duce la deshidratarea organismului, care după cum bine se știe este foarte periculoasă pentru sănătate.

Cercetătorii susțin că sportivii ar trebui să consume bere și arahide
Foto: Foto: Th G/Pixabay

Articol editat de cristina.rusu, 3 ianuarie 2021, 12:00

Consumul de bere și arahide ajută la refacerea după antrenamentele solicitante, susțin cercetătorii de la Universitatea Saint Andrews din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Efortul fizic intens poate duce la deshidratarea organismului, care după cum bine se știe este foarte periculoasă pentru sănătate.

Consumul de bere și de arahide contribuie la creșterea rezervelor de lichide în organism.

Cercetătorii menționează că această combinație dintre arahide și bere este eficientă în lupta împotriva deshidratării, fiind chiar mai eficientă ca apa obișnuită.

Arahidele sunt bogate în calciu, iar berea este bogată în vitamine, aminoacizi și minerale.

Experții insistă însă asupra faptului că arahidele nu ar trebui să conțină sare, iar berea ar trebui să fie albă și cu un conținut redus de alcool.

Se recomandă consumul unui litru de bere pe zi și în jur de 50 de grame de arahide.

Antrenamentele trebuie neapărat efectuate pe stomacul gol. Atunci când faci antrenament pe stomacul gol arzi mai multe grăsimi.

De asemenea, aceste antrenamente contribuie la intensificarea metabolismului. În consecinţă, toate acestea au efecte favorabile asupra sănătății, relatează MED daily.

 

Foto: Th G /Pixabay

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Etichete:
Alimente care protejează rinichii
Diverse joi, 21 august 2025, 12:00

Alimente care protejează rinichii

Menţinerea sănătăţii rinichilor este esenţială pentru starea de bine generală, iar alimentaţia are un rol decisiv.   Unele produse pot...

Alimente care protejează rinichii
Casa de licitații Christie’s a fost dată în judecată!
Diverse joi, 21 august 2025, 00:00

Casa de licitații Christie’s a fost dată în judecată!

Un colecţionar de artă acţionează în instanţă casa de licitaţii britanică Christie’s, afirmând că aceasta i-a vândut un tablou de...

Casa de licitații Christie’s a fost dată în judecată!
Consumul de nuci – beneficii și riscuri pentru sănătate
Diverse miercuri, 20 august 2025, 12:00

Consumul de nuci – beneficii și riscuri pentru sănătate

Nucile sunt foarte sănătoase datorită conţinutului bogat de proteine, fibre, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale şi antioxidanţi, cu...

Consumul de nuci – beneficii și riscuri pentru sănătate
Licitație de vis: O iapă pur-sânge, vândută pe o avere
Diverse miercuri, 20 august 2025, 00:00

Licitație de vis: O iapă pur-sânge, vândută pe o avere

Grupul hipic britanic AMO Racing a cumpărat o iapă cu suma record de 3 milioane de euro la prestigioasa licitaţie de cai ‘yearling’,...

Licitație de vis: O iapă pur-sânge, vândută pe o avere
Diverse marți, 19 august 2025, 14:22

Cum alegi legumele pentru conserve reușite

Pusul conservelor pentru iarnă este o tradiție care nu se pierde, chiar dacă astăzi găsim legume în supermarketuri tot timpul anului. Gustul...

Cum alegi legumele pentru conserve reușite
Diverse marți, 19 august 2025, 12:00

Deshidratarea, pericol tăcut pentru rinichi în zilele toride

Vara şi căldura ne obosesc şi ne sleiesc de puteri, dar aceste simptome aparent „obişnuite” pot ascunde deshidratarea, care...

Deshidratarea, pericol tăcut pentru rinichi în zilele toride
Diverse marți, 19 august 2025, 00:00

Pizza mai simplă, notă mai mare

O pizzerie din Italia a fost intens criticată după ce a solicitat o taxă suplimentară pentru eliminarea unui ingredient dintr-o pizza,...

Pizza mai simplă, notă mai mare
Diverse luni, 18 august 2025, 12:00

Sarea în alimentație: cât e suficient și când devine periculoasă

Multe persoane adaugă sare înainte de a gusta mâncarea, în timp ce altele susţin cu mândrie că nu folosesc deloc sare.   Adevărul este...

Sarea în alimentație: cât e suficient și când devine periculoasă