Ascultă Radio România Cluj Live

Suedia: Cadoul anului 2020

Arzătorul a căpătat o popularitate deosebită anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus COVID-19 și a restricțiilor impuse în acest sens. Lipsiți de posibilitatea de a călători în străinătate și de a-și petrece timpul liber în locuri aglomerate, suedezii au ales mai des relaxarea în natură.

Suedia: Cadoul anului 2020
Foto: Foto: Clker-Free-Vector-Images/Pixabay

Articol editat de cristina.rusu, 26 decembrie 2020, 18:00 / actualizat: 26 decembrie 2020, 22:06

Arzătorul autonom cu butelie de gaz încorporată, pe care excursioniștii îl iau cu ei pentru gătit în aer liber, a devenit „cadoul anului” în Suedia.

Arzătorul a căpătat o popularitate deosebită anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus COVID-19 și a restricțiilor impuse în acest sens. Lipsiți de posibilitatea de a călători în străinătate și de a-și petrece timpul liber în locuri aglomerate, suedezii au ales mai des relaxarea în natură.

„Cadoul anului” este ales de mai bine de 30 de ani la rând în Suedia de către experți ai Centrul de cercetare HUI Research, specializat în studiul comportamentului consumatorului.

Arzătorul portabil, afirmă experții, este un mod mult mai ecologic de a găti în aer liber decât aprinderea grătarului. Căci pentru acesta nu este nevoie de lemne de foc, iar gazul, arderea, practic nu produce emisii nocive (spre deosebire de focul deschis, care creează fum).

În plus, pandemia ne-a atras atenția cât de importanţi sunt factorii naturali pentru viața umană (inclusiv virușii).

 

RADOR

Foto: Clker-Free-Vector-Images/Pixabay

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Etichete:
Alimente care protejează rinichii
Diverse joi, 21 august 2025, 12:00

Alimente care protejează rinichii

Menţinerea sănătăţii rinichilor este esenţială pentru starea de bine generală, iar alimentaţia are un rol decisiv.   Unele produse pot...

Alimente care protejează rinichii
Casa de licitații Christie’s a fost dată în judecată!
Diverse joi, 21 august 2025, 00:00

Casa de licitații Christie’s a fost dată în judecată!

Un colecţionar de artă acţionează în instanţă casa de licitaţii britanică Christie’s, afirmând că aceasta i-a vândut un tablou de...

Casa de licitații Christie’s a fost dată în judecată!
Consumul de nuci – beneficii și riscuri pentru sănătate
Diverse miercuri, 20 august 2025, 12:00

Consumul de nuci – beneficii și riscuri pentru sănătate

Nucile sunt foarte sănătoase datorită conţinutului bogat de proteine, fibre, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale şi antioxidanţi, cu...

Consumul de nuci – beneficii și riscuri pentru sănătate
Licitație de vis: O iapă pur-sânge, vândută pe o avere
Diverse miercuri, 20 august 2025, 00:00

Licitație de vis: O iapă pur-sânge, vândută pe o avere

Grupul hipic britanic AMO Racing a cumpărat o iapă cu suma record de 3 milioane de euro la prestigioasa licitaţie de cai ‘yearling’,...

Licitație de vis: O iapă pur-sânge, vândută pe o avere
Diverse marți, 19 august 2025, 14:22

Cum alegi legumele pentru conserve reușite

Pusul conservelor pentru iarnă este o tradiție care nu se pierde, chiar dacă astăzi găsim legume în supermarketuri tot timpul anului. Gustul...

Cum alegi legumele pentru conserve reușite
Diverse marți, 19 august 2025, 12:00

Deshidratarea, pericol tăcut pentru rinichi în zilele toride

Vara şi căldura ne obosesc şi ne sleiesc de puteri, dar aceste simptome aparent „obişnuite” pot ascunde deshidratarea, care...

Deshidratarea, pericol tăcut pentru rinichi în zilele toride
Diverse marți, 19 august 2025, 00:00

Pizza mai simplă, notă mai mare

O pizzerie din Italia a fost intens criticată după ce a solicitat o taxă suplimentară pentru eliminarea unui ingredient dintr-o pizza,...

Pizza mai simplă, notă mai mare
Diverse luni, 18 august 2025, 12:00

Sarea în alimentație: cât e suficient și când devine periculoasă

Multe persoane adaugă sare înainte de a gusta mâncarea, în timp ce altele susţin cu mândrie că nu folosesc deloc sare.   Adevărul este...

Sarea în alimentație: cât e suficient și când devine periculoasă