Ascultă Radio România Cluj Live

De ce e bine să mâncăm nu unul, ci două mere pe zi

O echipă engleză de cercetare de la Unitatea de nutriție umană Hugh Sinclair de la Universitatea Reading a arătat că un consum de două mere pe zi ajută la menținerea nivelului de colesterol în limite normale, reducând riscul de boli de inimă. Rezultatele au fost publicate recent în „American Journal of Clinical Nutrition”. Cercetătorii atribuie efectul de scădere a colesterolului fibrelor bogate conținute în măr și polifenolilor. După numai opt săptămâni, participanții au arătat o îmbunătățire a stării generale de sănătate.

De ce e bine să mâncăm nu unul, ci două mere pe zi

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 1 ianuarie 2020, 12:00

Acest ultim studiu arată că efectele unei schimbări de dietă ușor de implementat pot avea un impact important asupra riscului de boli de inimă, a spus profesorul Julie Lovegrove, directorul Unității de nutriție umană Hugh Sinclair.

De asemenea, s-a constatat că beneficiile pentru sănătate au fost semnificativ mai mari atunci când mărul a fost consumat întreg, cu coajă. Într-un grup de control, care a băut suc cu aceleași calorii și zahăr în loc de mere întregi, efectele au fost semnificativ mai mici.
Echipa a folosit mere „Renetta Canada” din Italia. Acestea sunt deosebit de bogate în polifenoli şi conţin antioxidanţi naturali numiţi proantocianidine.

Consumul de mere întregi este benefic pentru sănătate. Potrivit cercetătorilor, acest lucru ar putea contribui la un risc redus de infarct miocardic și de accident vascular cerebral, deoarece nivelul ridicat de colesterol este unul dintre cei mai puternici factori de risc pentru aceste boli cardiovasculare.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

 

Cum să ne menținem sănătatea și frumusețea pielii?
Diverse miercuri, 22 mai 2024, 12:00

Cum să ne menținem sănătatea și frumusețea pielii?

Pielea noastră are nevoie de oligoelemente esenţiale pe care le obţinem din alimente.   Pentru a ne menţine frumuseţea pielii, trebuie să...

Cum să ne menținem sănătatea și frumusețea pielii?
Țânțarii, mai periculoși decât căpușele?
Diverse miercuri, 22 mai 2024, 06:00

Țânțarii, mai periculoși decât căpușele?

Ţânţarii pot fi mai periculoşi decât căpuşele, pentru că o persoană este mult mai des muşcată de un ţânţar decât de o căpuşă,...

Țânțarii, mai periculoși decât căpușele?
Despre sindromul inimii frânte
Diverse marți, 21 mai 2024, 12:00

Despre sindromul inimii frânte

Sindromul inimii frânte are o bază științifică, care se află în creier, după cum au demonstrat cercetările realizate la Spitalul din Foggia,...

Despre sindromul inimii frânte
La 90 de ani, în spațiu!
Diverse luni, 20 mai 2024, 12:36

La 90 de ani, în spațiu!

Ed Dwight, în vârstă de 90 de ani, a devenit cea mai bătrână persoană care a ajuns în spaţiu   Ed Dwight a fost ales în 1961 de...

La 90 de ani, în spațiu!
Diverse luni, 20 mai 2024, 12:00

Sunt mici, dar pline de vitamine și antioxidanți!

Nutriționistul indian Nupuur Patil a vorbit despre proprietățile benefice ale rodiei şi beneficiile consumului de rodie pentru organism....

Sunt mici, dar pline de vitamine și antioxidanți!
Diverse duminică, 19 mai 2024, 12:00

Secretul pentru un păr strălucitor şi unghii sănătoase

Părul strălucitor, pielea radiantă şi unghiile sănătoase reprezintă obiective de sănătate şi frumuseţe pentru multe persoane.  ...

Secretul pentru un păr strălucitor şi unghii sănătoase
Diverse duminică, 19 mai 2024, 06:00

Descoperire importantă în diagnosticarea cancerului

Au fost identificate în sânge până la 618 proteine ​​spion din 19 tipuri de cancer, dintre care 107 ar putea declanșa alerta cu cel puțin...

Descoperire importantă în diagnosticarea cancerului
Diverse sâmbătă, 18 mai 2024, 12:00

Alimente care nu trebuie preparate niciodată în folie de aluminiu

Folia de aluminiu este un element comun în orice bucătărie. Cu toate acestea, uneori afectează gustul, textura şi culoarea unor feluri de...

Alimente care nu trebuie preparate niciodată în folie de aluminiu