De ce e bine să mâncăm nu unul, ci două mere pe zi
O echipă engleză de cercetare de la Unitatea de nutriție umană Hugh Sinclair de la Universitatea Reading a arătat că un consum de două mere pe zi ajută la menținerea nivelului de colesterol în limite normale, reducând riscul de boli de inimă. Rezultatele au fost publicate recent în „American Journal of Clinical Nutrition”. Cercetătorii atribuie efectul de scădere a colesterolului fibrelor bogate conținute în măr și polifenolilor. După numai opt săptămâni, participanții au arătat o îmbunătățire a stării generale de sănătate.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 1 ianuarie 2020, 12:00
Acest ultim studiu arată că efectele unei schimbări de dietă ușor de implementat pot avea un impact important asupra riscului de boli de inimă, a spus profesorul Julie Lovegrove, directorul Unității de nutriție umană Hugh Sinclair.
De asemenea, s-a constatat că beneficiile pentru sănătate au fost semnificativ mai mari atunci când mărul a fost consumat întreg, cu coajă. Într-un grup de control, care a băut suc cu aceleași calorii și zahăr în loc de mere întregi, efectele au fost semnificativ mai mici.
Echipa a folosit mere „Renetta Canada” din Italia. Acestea sunt deosebit de bogate în polifenoli şi conţin antioxidanţi naturali numiţi proantocianidine.
Consumul de mere întregi este benefic pentru sănătate. Potrivit cercetătorilor, acest lucru ar putea contribui la un risc redus de infarct miocardic și de accident vascular cerebral, deoarece nivelul ridicat de colesterol este unul dintre cei mai puternici factori de risc pentru aceste boli cardiovasculare.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.