Ascultă Radio România Cluj Live

7 femei în industria alcoolului

1. Marie Brizard

7 femei în industria alcoolului

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 8 octombrie 2019, 17:50

Marie Brizard a trăit în Franţa, în secolul al XVIII-lea. Se spune că prepara un lichior căruia nu-i putea rezista nici Ludovic al XV-lea. Avea propria ei afacere într-o perioadă în care femeile nu puteau să desfăşoare o astfel de activitate. În acest sens, a fost nevoită să se mărite cu un prieten al familiei care putea semna actele în locul ei, dar afacerea era ţinută pe picioare exclusiv de Marie Brizard.

 

Marie Brizard

2. Helen Cumming

Helen Cumming era o doamnă din Scoţia care, împreună cu soţul ei, a deschis o importantă afacere cu whisky în 1820. Helen era responsabilă nu doar pentru producţie, ci le şi vindea produsul finit trecătorilor din fereastra casei sale. Când era semnalată apropierea unui poliţist, Helen se acoperea cu făină şi pretindea că tocmai coace pâinea, pentru a justifica mirosul de drojdie din împrejurimi. Când controlul era încheiat, le semnala cu un steag producătorilor de băutură din zonă că-şi pot continua nestingheriţi activitatea. Este considerată una dintre fondatoarele producţiei de whisky din Scoţia.

Helen Cumming

3. Ada Coleman

A condus localul Savoy London American Bar în perioada 1903-1910, într-o perioadă în care se considera că nicio femeie respectabilă nu poate să desfăşoare o astfel de activitate. Angajaţii ei erau exclusiv bărbaţi, dar a reuşit să se impună fără probleme în acest climat mai degrabă masculin. Cea mai cunoscută băutură a ei se numea Hanky Panky, căutată şi gustată de toate celebrităţile ce poposeau la Londra.

ada-coleman

4. Rita Taketsuru

S-a născut în Scoţia, căsătorindu-se apoi cu un japonez venit în Europa să înveţe despre chimie şi despre whisky. Este cunoscută ca mama whisky-ului japonez, care şi-a sprijinit cu energie soţul în dezvoltarea acestei industrii.

rita-taketsuru-768×406

5. Lorena Vasquez

Provine dintr-o familie de cultivatori de lămâi, remarcându-se încă din copilărie printr-un simţ al mirosului extrem de dezvoltat. A studiat chimia, dar a început să lucreze într-o distilerie la vârsta de 28 de ani. Este prima femeie din lume care a primit titlul de master blender al romului.

6. Jassil Villaneuve Quintana

Familia ei este proprietara de 4 generaţii a unei distilerii de rom. A fost cea mai tânără persoană care a primit titlul de master blender, fiind un model pentru tânăra generaţie de creatori de băuturi rafinate.

7. Audrey Sanders

Este principala responsabilă pentru revoluţia coctailurilor de la începutul anilor 2000. Nu doar că gestionează un club exclusivist, dar a introdus câteva metode noi în această industrie, cum ar fi călirea roşiilor pentru Bloody Mary. Adesea este invitată să ţină cursuri tinerilor bartenderi şi proprietarilor de cluburi.

 

Sursă: NLC.hu

Andrea Nagy

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Diverse vineri, 2 mai 2025, 12:00

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială

Nutriţionistul american Debbie Williams subliniază importanţa unei alimentaţii corecte pentru sănătatea inimii şi recomandă un cocktail...

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Diverse vineri, 2 mai 2025, 00:00

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor

Cercetările arată că poluarea de la produsele farmaceutice are potenţialul de a afecta comportamentul şi migrarea somonului, iar pe termen lung,...

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Diverse joi, 1 mai 2025, 12:00

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?

Studiile realizate atât pe animale, cât şi pe oameni, arată că există şi diferenţe biologice atunci când vine vorba de sistemul imunitar al...

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai

E 1 Mai, iar ţara întreagă intră într-un soi de comă gastronomico-socială: mici, fum, prieteni, iarbă verde. Dar, dincolo de grătar şi...

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde

Dincolo de carne, jar şi bere rece, adevărata distracţie de 1 mai începe când apar personajele. Iată câteva tipologii clasice, pe care le-aţi...

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 12:00

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară

Printre plantele vedetă s-a numărat păpădia, încă în floare în această perioadă.   Frunzele, rădăcinile și florile sale pot fi...

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 00:00

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație

O sabie care i-a aparținut lui Napoleon, ‘comandată pentru uzul său personal’ în 1802 și păstrată în timpul domniei sale, va fi...

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație
Diverse marți, 29 aprilie 2025, 12:00

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?

Spania este lider în cultivarea și consumul de sparanghel, în special în provincii precum Murcia, Huelva și Badajoz.   Această legumă...

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?