Ascultă Radio România Cluj Live

Cum să facem cel mai bun porumb fiert?

Porumbul fiert pare cea mai simplă mâncare din lume. Şi totuşi, de câte ori ne-am înfuriat pentru că boabele au rămas prea tari, erau prea uscate ori dimpotrivă, fierte mult prea tare!

Cum să facem cel mai bun porumb fiert?

Articol editat de cristina.rusu, 18 iulie 2019, 12:00 / actualizat: 22 iulie 2019, 9:01

Porumbul fiert pare cea mai simplă mâncare din lume. Şi totuşi, de câte ori ne-am înfuriat pentru că boabele au rămas prea tari, erau prea uscate ori dimpotrivă, fierte mult prea tare!

În această vară, haideţi să facem porumbul fiert perfect!

Există multe feluri de porumb pe piaţă. Din păcate, în stare crudă şi fără să le gustăm, e greu să facem diferenţa dintre ele şi e posibil să ne alegem cu porumb furajer. Porumbul destinat animalelor are un conţinut mai ridicat de amidon, gustul este aşadar mai degrabă făinos, spre deosebire de gustul dulce al porumbului pentru fiert.

Când cumpărăm porumbul, putem să fim atenţi doar ca acesta să aibă frunze verzi şi proaspete, că boabele sunt moi şi întregi şi că ştiuleţii au fost păstraţi într-un loc răcoros.

După ce am ales materialul perfect, trecem la curăţare şi îndepărtăm frunzele de pe ştiuleţi. Punem porumbul alături de câteva frunze într-o oală şi îl acoperim cu apă. Punem oala pe foc şi lăsăm să fiarbă preţ de 10-15 minute. Porumbul nu are nevoie de mai mult timp, dimpotrivă: dacă îl fierdem prea mult, boabele vor deveni mai tari.

Porumbul fiert poate fi consumat cu un pic de sare ori unt. Dacă dorim puţină varietate, îl putem prepara la grătar, ori putem folosi boabele într-o delicioasă supă cremă cu ingrediente de vară.

 

Sursă: NLC.hu

Andrea Nagy

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

Super-alimente de toamnă
Diverse duminică, 28 septembrie 2025, 12:00

Super-alimente de toamnă

Cum să-ți întărești imunitatea cu măceșe și varză murată   Una dintre vedetele nutriționale de sezon este măceșul. Aceste fructe...

Super-alimente de toamnă
Daruri din grădina naturii: plantele care vindecă trupul și sufletul
Diverse sâmbătă, 27 septembrie 2025, 18:00

Daruri din grădina naturii: plantele care vindecă trupul și sufletul

Plantele, ca daruri ale naturii, sunt adesea folosite doar ocazional, deşi multe dintre ele au proprietăţi cu adevărat miraculoase. Sunt cea mai...

Daruri din grădina naturii: plantele care vindecă trupul și sufletul
Obiceiuri care îți deteriorează părul fără să știi
Diverse sâmbătă, 27 septembrie 2025, 12:00

Obiceiuri care îți deteriorează părul fără să știi

Părul trece prin multe etape zilnic – spălare, uscare, pieptănare, coafare – iar unele obiceiuri, chiar dacă par inofensive, pot fi...

Obiceiuri care îți deteriorează părul fără să știi
Românii, campioni la aplauze în avion
Diverse sâmbătă, 27 septembrie 2025, 00:00

Românii, campioni la aplauze în avion

Românii se numără printre pasagerii care aplaudă cel mai des la aterizare. Un studiu recent arată că acest gest este încă foarte prezent în...

Românii, campioni la aplauze în avion
Diverse vineri, 26 septembrie 2025, 12:00

Toamna şi ceasul nostru biologic

Scurtarea zilelor şi temperaturile mai scăzute ne afectează direct ceasul biologic, provocând somnolenţă şi oboseală de sezon.   Lumina...

Toamna şi ceasul nostru biologic
Diverse vineri, 26 septembrie 2025, 00:00

Trucuri naturale pentru haine negre

Pentru unele persoane, hainele de culoare neagră pot părea plictisitoare, dar pentru mulţi sunt adevărate piese de bază în garderobă, mai ales...

Trucuri naturale pentru haine negre
Diverse joi, 25 septembrie 2025, 13:04

Miracolul roz: Rihanna a născut o fetiță

Vedeta pop Rihanna a născut cel de-al treilea copil al său, o fetiță, împreună cu partenerul ei, A$AP Rocky, relatează joi, 25 septembrie,...

Miracolul roz: Rihanna a născut o fetiță
Diverse joi, 25 septembrie 2025, 12:00

Vinetele – gustoase și pline de beneficii

Vinetele nu sunt doar gustoase, ci şi foarte benefice pentru sănătate, fiind un aliment valoros în dieta zilnică.   Ele conţin...

Vinetele – gustoase și pline de beneficii