Ascultă Radio România Cluj Live

Cele mai ciudate mâncăruri din lume

Cele mai ciudate mâncăruri din lume

Articol editat de cristina.rusu, 8 februarie 2019, 12:00 / actualizat: 13 februarie 2019, 10:21

Lumea e un loc plin de culoare şi de diversitate. Pe lângă diferenţele culturale, nimic nu scoate în evidenţă mai bine această diversitate decât preferinţele culinare.

Am pregătit pentru dumneavoastră o listă strict subiectivă cu cele mai interesante preparate pe care le puteţi degusta în restaurantele lumii:

„Cum e Pământul, mă?
– Mare, domnule!”, I.L. Caragiale.

Aligator prăjit

În Europa putem vedea aligator cel mult la grădina zoologică, pentru noi este aşadar un animal exotic şi deosebit. Nu acelaşi lucru e valabil însă în Sua, mai ales în statele din sud e un ingredient des folosit. Şi ca să creştem bizareria: uneori se prepară chiar întreg, la grătar. Cei care au încercat pretind că ar avea gust de pui, cu o vagă aromă de peşte.

Aligator prăjit

Cobră

În ţările din Asia se mănâncă multe ciudăţenii, cobra e însă printre preparatele cele mai neobişnuite. Se prepară prăjită în restaurantele din Vietnam, dar în pieţe se poate cumpăra şi cobră în sticlă de whisky. Gătitul cobrei cere multă dexteritate, aşa că acest aliment este de multe ori responsabilitatea bucătarilor mai în vârstă şi mai experimentaţi, care se asigură că nu au rămas toxine în mâncare.

Cobra prăjită

Floare de cireş

În Japonia, preparatul numit sakura niku – adică floare de cireş – este considerat o adevărată delicatesă. De fapt este vorba despre carne de cal, care are o culoare roşie datorită concentraţiei de hemoglobină. Carnea este servită crudă, tăiată în fâşii subţiri şi condimentată cu sos de soia.

Sakura Niku, floare de cireș

Pulpe de broască

În Franţa pulpele de broască sunt considerate un aliment absolut obişnuit, dar există şi la noi în ţară restaurante unde putem comanda pui de baltă. Cei care au gustat spun că într-adevăr gustul este asemănător cu puiul, iar textura cărnii este ca a peştelui. Pulpele de broască sunt servite pane, cu un pic de lămâie pe deasupra.

Pulpe de broască

Cangur

Cangurii sunt o specie foarte răspândită în Australia. Pentru că practic nu au inamic natural, au tendinţa să se înmulţească în exces. Ca urmare tot mai mulţi australieni consumă carne de cangur, care a început să fie exportată şi în străinătate. Este foarte săracă în grăsimi, cu o valoare proteică ridicată, ceea ce o face să fie o alternativă bună pentru carnea de vită. De regulă se prepară sub formă de friptură, dar este popular şi burgerul de cangur. Gustul este asemănător cu cel al vânatului. Deocamdată nu ştim să existe în România restaurante care să aibă în meniu carnea de cangur.

Carne de cangur

 

Sursă: Origo.hu

Foto: Shutterstock

 

Andrea Nagy

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Super-alimente de toamnă
Diverse duminică, 28 septembrie 2025, 12:00

Super-alimente de toamnă

Cum să-ți întărești imunitatea cu măceșe și varză murată   Una dintre vedetele nutriționale de sezon este măceșul. Aceste fructe...

Super-alimente de toamnă
Daruri din grădina naturii: plantele care vindecă trupul și sufletul
Diverse sâmbătă, 27 septembrie 2025, 18:00

Daruri din grădina naturii: plantele care vindecă trupul și sufletul

Plantele, ca daruri ale naturii, sunt adesea folosite doar ocazional, deşi multe dintre ele au proprietăţi cu adevărat miraculoase. Sunt cea mai...

Daruri din grădina naturii: plantele care vindecă trupul și sufletul
Obiceiuri care îți deteriorează părul fără să știi
Diverse sâmbătă, 27 septembrie 2025, 12:00

Obiceiuri care îți deteriorează părul fără să știi

Părul trece prin multe etape zilnic – spălare, uscare, pieptănare, coafare – iar unele obiceiuri, chiar dacă par inofensive, pot fi...

Obiceiuri care îți deteriorează părul fără să știi
Românii, campioni la aplauze în avion
Diverse sâmbătă, 27 septembrie 2025, 00:00

Românii, campioni la aplauze în avion

Românii se numără printre pasagerii care aplaudă cel mai des la aterizare. Un studiu recent arată că acest gest este încă foarte prezent în...

Românii, campioni la aplauze în avion
Diverse vineri, 26 septembrie 2025, 12:00

Toamna şi ceasul nostru biologic

Scurtarea zilelor şi temperaturile mai scăzute ne afectează direct ceasul biologic, provocând somnolenţă şi oboseală de sezon.   Lumina...

Toamna şi ceasul nostru biologic
Diverse vineri, 26 septembrie 2025, 00:00

Trucuri naturale pentru haine negre

Pentru unele persoane, hainele de culoare neagră pot părea plictisitoare, dar pentru mulţi sunt adevărate piese de bază în garderobă, mai ales...

Trucuri naturale pentru haine negre
Diverse joi, 25 septembrie 2025, 13:04

Miracolul roz: Rihanna a născut o fetiță

Vedeta pop Rihanna a născut cel de-al treilea copil al său, o fetiță, împreună cu partenerul ei, A$AP Rocky, relatează joi, 25 septembrie,...

Miracolul roz: Rihanna a născut o fetiță
Diverse joi, 25 septembrie 2025, 12:00

Vinetele – gustoase și pline de beneficii

Vinetele nu sunt doar gustoase, ci şi foarte benefice pentru sănătate, fiind un aliment valoros în dieta zilnică.   Ele conţin...

Vinetele – gustoase și pline de beneficii