Ascultă Radio România Cluj Live

Cele mai ciudate mâncăruri din lume

Cele mai ciudate mâncăruri din lume

Articol editat de cristina.rusu, 8 februarie 2019, 12:00 / actualizat: 13 februarie 2019, 10:21

Lumea e un loc plin de culoare şi de diversitate. Pe lângă diferenţele culturale, nimic nu scoate în evidenţă mai bine această diversitate decât preferinţele culinare.

Am pregătit pentru dumneavoastră o listă strict subiectivă cu cele mai interesante preparate pe care le puteţi degusta în restaurantele lumii:

„Cum e Pământul, mă?
– Mare, domnule!”, I.L. Caragiale.

Aligator prăjit

În Europa putem vedea aligator cel mult la grădina zoologică, pentru noi este aşadar un animal exotic şi deosebit. Nu acelaşi lucru e valabil însă în Sua, mai ales în statele din sud e un ingredient des folosit. Şi ca să creştem bizareria: uneori se prepară chiar întreg, la grătar. Cei care au încercat pretind că ar avea gust de pui, cu o vagă aromă de peşte.

Aligator prăjit

Cobră

În ţările din Asia se mănâncă multe ciudăţenii, cobra e însă printre preparatele cele mai neobişnuite. Se prepară prăjită în restaurantele din Vietnam, dar în pieţe se poate cumpăra şi cobră în sticlă de whisky. Gătitul cobrei cere multă dexteritate, aşa că acest aliment este de multe ori responsabilitatea bucătarilor mai în vârstă şi mai experimentaţi, care se asigură că nu au rămas toxine în mâncare.

Cobra prăjită

Floare de cireş

În Japonia, preparatul numit sakura niku – adică floare de cireş – este considerat o adevărată delicatesă. De fapt este vorba despre carne de cal, care are o culoare roşie datorită concentraţiei de hemoglobină. Carnea este servită crudă, tăiată în fâşii subţiri şi condimentată cu sos de soia.

Sakura Niku, floare de cireș

Pulpe de broască

În Franţa pulpele de broască sunt considerate un aliment absolut obişnuit, dar există şi la noi în ţară restaurante unde putem comanda pui de baltă. Cei care au gustat spun că într-adevăr gustul este asemănător cu puiul, iar textura cărnii este ca a peştelui. Pulpele de broască sunt servite pane, cu un pic de lămâie pe deasupra.

Pulpe de broască

Cangur

Cangurii sunt o specie foarte răspândită în Australia. Pentru că practic nu au inamic natural, au tendinţa să se înmulţească în exces. Ca urmare tot mai mulţi australieni consumă carne de cangur, care a început să fie exportată şi în străinătate. Este foarte săracă în grăsimi, cu o valoare proteică ridicată, ceea ce o face să fie o alternativă bună pentru carnea de vită. De regulă se prepară sub formă de friptură, dar este popular şi burgerul de cangur. Gustul este asemănător cu cel al vânatului. Deocamdată nu ştim să existe în România restaurante care să aibă în meniu carnea de cangur.

Carne de cangur

 

Sursă: Origo.hu

Foto: Shutterstock

 

Andrea Nagy

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Diverse vineri, 2 mai 2025, 12:00

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială

Nutriţionistul american Debbie Williams subliniază importanţa unei alimentaţii corecte pentru sănătatea inimii şi recomandă un cocktail...

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Diverse vineri, 2 mai 2025, 00:00

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor

Cercetările arată că poluarea de la produsele farmaceutice are potenţialul de a afecta comportamentul şi migrarea somonului, iar pe termen lung,...

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Diverse joi, 1 mai 2025, 12:00

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?

Studiile realizate atât pe animale, cât şi pe oameni, arată că există şi diferenţe biologice atunci când vine vorba de sistemul imunitar al...

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai

E 1 Mai, iar ţara întreagă intră într-un soi de comă gastronomico-socială: mici, fum, prieteni, iarbă verde. Dar, dincolo de grătar şi...

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde

Dincolo de carne, jar şi bere rece, adevărata distracţie de 1 mai începe când apar personajele. Iată câteva tipologii clasice, pe care le-aţi...

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 12:00

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară

Printre plantele vedetă s-a numărat păpădia, încă în floare în această perioadă.   Frunzele, rădăcinile și florile sale pot fi...

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 00:00

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație

O sabie care i-a aparținut lui Napoleon, ‘comandată pentru uzul său personal’ în 1802 și păstrată în timpul domniei sale, va fi...

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație
Diverse marți, 29 aprilie 2025, 12:00

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?

Spania este lider în cultivarea și consumul de sparanghel, în special în provincii precum Murcia, Huelva și Badajoz.   Această legumă...

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?