Ascultă Radio România Cluj Live

Proiectul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană a rămas fără coordonator executiv.

Proiectul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană a rămas fără coordonator executiv.

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 noiembrie 2018, 12:40

De aproximativ o lună, proiectul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană a rămas fără coordonator executiv.

Oficial, programul susținut de consorțiul sibian format din șase persoane juridice va începe peste mai puțin de o lună și jumătate. După aproximativ un an de la angajarea sa în funcția de coordonator al proiectului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană, Maximilian Drăgan a decis să se retragă. A demisionat de la începutul lunii octombrie. Fără un coordonator oficial angajat, activitățile precum lansarea Sibcoin-ului la București, programată miercuri, 21 noiembrie, sau participarea la finala European Young Chef Award, săptămâna viitoare – îl au drept figură responsabilă pe Eugen Iordănescu, directorul executiv al Camerei de comerț, industrie și agricultură Sibiu.

În dosarul de candidatură pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană, autoritățile locale și-au asumat inclusiv sume pe care să le aloce în vederea anului 2019. Consiliul Județean Sibiu și municipiile Sibiu și Mediaș ar urma să aloce 4,47 de milioane de euro pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor inițiate de cetățenii din zonă în cadrul proiectului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Maximilian Drăgan, fostul coordonator executiv al proiectului, cu detalii:

Planul proiect pe care eu l-am prezentat atunci când am dat interviu pentru acest post ducea într-o altă direcție față de ceea ce proiectul își dorește acum. Pe de altă parte noua asociația deja constituită urma să preia managementul acestui program, astfel încât că era foarte clar că trebuia să mă retrag. Va trebui organizat un concurs pentru funcția de un director, știu că în acest moment președintele noii asociații de dezvoltare este domnul Gheorghe Roman, primarul Mediașului. Nu este vorba despre niciun conflict, pur și simplu s-a încheiat mandatul meu de un an de zile, iar noua asociația va prelua managementul proiectului. Sibiul este pregătit să devină o regiune gastronomică europeană așa cum cere programul și dacă își concentrează atenția asupra direcților pe care le-am pus în acest program și anume pe o vizibilitate și o agendă gastronomică promovate. (Maximilian Drăgan, fostul coordonator al proiectului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană)

 

Antena Sibiului

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

 

 

 

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Diverse vineri, 2 mai 2025, 12:00

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială

Nutriţionistul american Debbie Williams subliniază importanţa unei alimentaţii corecte pentru sănătatea inimii şi recomandă un cocktail...

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Diverse vineri, 2 mai 2025, 00:00

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor

Cercetările arată că poluarea de la produsele farmaceutice are potenţialul de a afecta comportamentul şi migrarea somonului, iar pe termen lung,...

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Diverse joi, 1 mai 2025, 12:00

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?

Studiile realizate atât pe animale, cât şi pe oameni, arată că există şi diferenţe biologice atunci când vine vorba de sistemul imunitar al...

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai

E 1 Mai, iar ţara întreagă intră într-un soi de comă gastronomico-socială: mici, fum, prieteni, iarbă verde. Dar, dincolo de grătar şi...

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde

Dincolo de carne, jar şi bere rece, adevărata distracţie de 1 mai începe când apar personajele. Iată câteva tipologii clasice, pe care le-aţi...

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 12:00

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară

Printre plantele vedetă s-a numărat păpădia, încă în floare în această perioadă.   Frunzele, rădăcinile și florile sale pot fi...

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 00:00

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație

O sabie care i-a aparținut lui Napoleon, ‘comandată pentru uzul său personal’ în 1802 și păstrată în timpul domniei sale, va fi...

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație
Diverse marți, 29 aprilie 2025, 12:00

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?

Spania este lider în cultivarea și consumul de sparanghel, în special în provincii precum Murcia, Huelva și Badajoz.   Această legumă...

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?