Ascultă Radio România Cluj Live

Proiectul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană a rămas fără coordonator executiv.

Proiectul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană a rămas fără coordonator executiv.

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 noiembrie 2018, 12:40

De aproximativ o lună, proiectul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană a rămas fără coordonator executiv.

Oficial, programul susținut de consorțiul sibian format din șase persoane juridice va începe peste mai puțin de o lună și jumătate. După aproximativ un an de la angajarea sa în funcția de coordonator al proiectului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană, Maximilian Drăgan a decis să se retragă. A demisionat de la începutul lunii octombrie. Fără un coordonator oficial angajat, activitățile precum lansarea Sibcoin-ului la București, programată miercuri, 21 noiembrie, sau participarea la finala European Young Chef Award, săptămâna viitoare – îl au drept figură responsabilă pe Eugen Iordănescu, directorul executiv al Camerei de comerț, industrie și agricultură Sibiu.

În dosarul de candidatură pentru titlul de Regiune Gastronomică Europeană, autoritățile locale și-au asumat inclusiv sume pe care să le aloce în vederea anului 2019. Consiliul Județean Sibiu și municipiile Sibiu și Mediaș ar urma să aloce 4,47 de milioane de euro pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor inițiate de cetățenii din zonă în cadrul proiectului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Maximilian Drăgan, fostul coordonator executiv al proiectului, cu detalii:

Planul proiect pe care eu l-am prezentat atunci când am dat interviu pentru acest post ducea într-o altă direcție față de ceea ce proiectul își dorește acum. Pe de altă parte noua asociația deja constituită urma să preia managementul acestui program, astfel încât că era foarte clar că trebuia să mă retrag. Va trebui organizat un concurs pentru funcția de un director, știu că în acest moment președintele noii asociații de dezvoltare este domnul Gheorghe Roman, primarul Mediașului. Nu este vorba despre niciun conflict, pur și simplu s-a încheiat mandatul meu de un an de zile, iar noua asociația va prelua managementul proiectului. Sibiul este pregătit să devină o regiune gastronomică europeană așa cum cere programul și dacă își concentrează atenția asupra direcților pe care le-am pus în acest program și anume pe o vizibilitate și o agendă gastronomică promovate. (Maximilian Drăgan, fostul coordonator al proiectului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană)

 

Antena Sibiului

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

 

 

 

Mazărea, un elixir natural pentru corp şi minte
Diverse miercuri, 17 decembrie 2025, 12:00

Mazărea, un elixir natural pentru corp şi minte

Mazărea atrage tot mai mult atenţia ca un aliment accesibil şi extrem de benefic. Bogată în vitaminele A, C, K şi din grupul B, precum şi în...

Mazărea, un elixir natural pentru corp şi minte
De la porcul de Ignat la cozonacul de Crăciun
Diverse miercuri, 17 decembrie 2025, 00:00

De la porcul de Ignat la cozonacul de Crăciun

În ziua de Ignat (20 decembrie), în România are loc sacrificarea rituală a porcului, din care vor fi obţinute preparatele tradiţionale pentru...

De la porcul de Ignat la cozonacul de Crăciun
Inspirație pentru cadourile de Crăciun
Diverse miercuri, 17 decembrie 2025, 00:00

Inspirație pentru cadourile de Crăciun

Crăciunul este o perioadă a căldurii sufleteşti, confortului şi clipelor împărtăşite cu cei dragi, dar şi un timp al dăruirii – de...

Inspirație pentru cadourile de Crăciun
Hitul de Crăciun care nu îmbătrânește | VIDEO
Diverse marți, 16 decembrie 2025, 13:43

Hitul de Crăciun care nu îmbătrânește | VIDEO

„All I Want For Christmas Is You”, interpretat de cântăreața americană Mariah Carey, este oficial single-ul cu cea mai lungă perioadă...

Hitul de Crăciun care nu îmbătrânește | VIDEO
Diverse marți, 16 decembrie 2025, 12:00

Leguma străveche care cucereşte bucătăriile moderne

În ultimii ani, o legumă aparent „modestă” a devenit un adevărat hit în alimentaţia sănătoasă – ţelina apio. De la...

Leguma străveche care cucereşte bucătăriile moderne
Diverse marți, 16 decembrie 2025, 00:00

Robotul care a mers 100 km pe jos, în Guinness World Records

Un robot chinez a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness după ce a străbătut peste 100 de kilometri într-un interval de trei zile, cea mai...

Robotul care a mers 100 km pe jos, în Guinness World Records
Diverse luni, 15 decembrie 2025, 12:00

Creierul uman trece prin cinci etape distincte într-o viaţă

Ultimele cercetări au descoperit că sunt cinci etape distincte prin care trece creierul uman într-o viaţă de om. Punctele de cotitură au loc...

Creierul uman trece prin cinci etape distincte într-o viaţă
Diverse luni, 15 decembrie 2025, 00:00

A fost descoperită o epavă antică veche de 2.000 de ani

Scafandrii arheologi au descoperit epava unei ambarcațiuni de agrement cu o vechime de aproximativ 2.000 de ani în portul din Alexandria, capitala...

A fost descoperită o epavă antică veche de 2.000 de ani