Ascultă Radio România Cluj Live

Pământul suferă din cauza încălzirii globale. Oamenii de știință avertizează!

incalzirea globala

Pământul suferă din cauza încălzirii globale. Oamenii de știință avertizează!

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 10 august 2018, 06:00 / actualizat: 10 august 2018, 8:47

Până în anul 2080, numărul victimelor provocate de încălzirea globală în regiunile tropicale și subtropicale va crește de cinci ori, potrivit cercetătorilor australieni.

Pe cel mai verde continent, Australia, mortalitatea generată din cauza încălzirii globale va crește cu 471%, susţin cercetătorii. În plus, numărul de decese va crește semnificativ în India, Grecia, Japonia și Canada. Potrivit estimărilor climatologilor, perioadele lungi de temperaturi anormal de ridicate, cauzate de schimbările climatice, devin mai frecvente și mult mai severe. Situația se va agrava din cauza incendiilor și a secetei. Cercetătorii au elaborat un model pentru evaluarea numărului de decese cauzate de încălzirea globală, în 20 de state, în perioada 2031 – 2080, informează Agenţia de presă RIA NOVOSTI, potrivit portalului EurekAlert!.

Atunci când a fost creat acest model, au fost luate în considerare volumul gazelor cu efect de seră emise în atmosferă, densitatea populației și diferite strategii de atenuare a efectelor încălzirii globale. Experții au subliniat importanța îndeplinirii condițiilor Acordului de la Paris privind schimbările climatice, al cărui principal obiectiv este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, până în anul 2050.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Diverse vineri, 2 mai 2025, 12:00

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială

Nutriţionistul american Debbie Williams subliniază importanţa unei alimentaţii corecte pentru sănătatea inimii şi recomandă un cocktail...

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Diverse vineri, 2 mai 2025, 00:00

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor

Cercetările arată că poluarea de la produsele farmaceutice are potenţialul de a afecta comportamentul şi migrarea somonului, iar pe termen lung,...

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Diverse joi, 1 mai 2025, 12:00

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?

Studiile realizate atât pe animale, cât şi pe oameni, arată că există şi diferenţe biologice atunci când vine vorba de sistemul imunitar al...

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai

E 1 Mai, iar ţara întreagă intră într-un soi de comă gastronomico-socială: mici, fum, prieteni, iarbă verde. Dar, dincolo de grătar şi...

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde

Dincolo de carne, jar şi bere rece, adevărata distracţie de 1 mai începe când apar personajele. Iată câteva tipologii clasice, pe care le-aţi...

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 12:00

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară

Printre plantele vedetă s-a numărat păpădia, încă în floare în această perioadă.   Frunzele, rădăcinile și florile sale pot fi...

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 00:00

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație

O sabie care i-a aparținut lui Napoleon, ‘comandată pentru uzul său personal’ în 1802 și păstrată în timpul domniei sale, va fi...

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație
Diverse marți, 29 aprilie 2025, 12:00

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?

Spania este lider în cultivarea și consumul de sparanghel, în special în provincii precum Murcia, Huelva și Badajoz.   Această legumă...

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?