Ascultă Radio România Cluj Live

4 zile până la nunta anului! Meniurile nunţilor din familia regală

4 zile până la nunta anului! Meniurile nunţilor din familia regală

Articol editat de cristina.rusu, 15 mai 2018, 16:41 / actualizat: 16 mai 2018, 12:27

Mai sunt câteva zile până la cea mai aşteptată nuntă a anului, nunta prinţului Harry şi al actriţei americane Meghan Markle.

Multe sunt speculaţiile privind grandiosul eveniment, mai ales în ceea ce priveşte meniul care va fi servit oaspeţilor!
Şi, cu toate că familia a ţinut strict secrete aceste detalii, ne putem face o părere aruncând o privire asupra meniurilor cu care au fost încântaţi invitaţii la alte nunţi din familia regală a Marii Britanii.

Prinţul William şi ducesa de Cambridge, 2011.

Nunta lor a avut loc în aprilie, au profitat aşadar pe deplin de aromele primăverii. Primul fel a constat din somon marinat, crab sălbatic, langustine şi o salată de verdeţuri proaspete. Ca fel principal au avut miel organic cu legume proaspete, sparanghel englezesc, cartofi şi sos Windsor. La desert oaspeţii au savurat îngheţată cu miere şi cireşe şi un parfait cu ciocolată.

Prinţul Andrew şi Sarah Ferguson, 1986.

Felul principal a constat dintr-o combinaţie neobişnuită pentru noi: o mâncare cu ou, aspic şi homar, despre care se spune că ar fi fost preferata reginei mamă. Masa a fost completată de miel în sos de mentă şi cartofi şi un tort de căpşuni cu 6 etaje.

Prinţul Charles şi lady Diana Spencer, 1981.

La nunta de vis a celor doi, oaspeţii au savurat căpşuni cu frişcă şi pui în stil prinţesa de Wales (pui umplut cu un mousse de miel). 27 de feluri de prăjituri au fost servite, printre care şi tortul de nuntă uriaş, de 1.5 metri, cu fructe şi cu o glazură albă.

Prinţesa Anne şi căpitanul Mark Phillips, 1974.

Oaspeţii s-au bucurat de o masă copioasă constând din homar, prepeliţă, mazăre şi îngheţată de mentă. Tortul de nuntă avea exact înălţimea miresei, 1.6 metri!

Regina Elisabeta a II-a şi prinţul Filip al Greciei, 1947.

Nu se poate spune că austeritatea de după război a afectat meniul acestei nunţi. Bucătarii s-au întrecut în a prepara feluri cu file de vită şi prepeliţă, dar şi o extravagantă îngheţată cu căpşuni proaspete, aflate în afara sezonului în luna noiembrie!

Regele George al VI-lea şi Elizabeth Bowes Lion, 1923.

Nu ştim dacă felurile de mâncare au fost bune, dar cu siguranţă denumirile lor au fost grandioase. Fiecare fel de mâncare servit la această nuntă a fost denumit după un membru al familiei: aperitiv á la Windsor, somon împărăteasa Maria, cotlet prinţul Albert şi fragi regina Elisabeta.

Cum se schimbă trendurile în materie de îmbrăcăminte, aşa se schimbă şi moda în ceea ce priveşte meniul nunţilor. Dacă plănuiţi să aveţi nunta anul acesta, cu siguranţă delicatesele cu care familia regală a Marii Britanii îşi va surprinde oaspeţii poate fi o sursă de inspiraţie!

 

Andrea Nagy

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Diverse vineri, 2 mai 2025, 12:00

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială

Nutriţionistul american Debbie Williams subliniază importanţa unei alimentaţii corecte pentru sănătatea inimii şi recomandă un cocktail...

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Diverse vineri, 2 mai 2025, 00:00

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor

Cercetările arată că poluarea de la produsele farmaceutice are potenţialul de a afecta comportamentul şi migrarea somonului, iar pe termen lung,...

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Diverse joi, 1 mai 2025, 12:00

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?

Studiile realizate atât pe animale, cât şi pe oameni, arată că există şi diferenţe biologice atunci când vine vorba de sistemul imunitar al...

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai

E 1 Mai, iar ţara întreagă intră într-un soi de comă gastronomico-socială: mici, fum, prieteni, iarbă verde. Dar, dincolo de grătar şi...

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde

Dincolo de carne, jar şi bere rece, adevărata distracţie de 1 mai începe când apar personajele. Iată câteva tipologii clasice, pe care le-aţi...

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 12:00

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară

Printre plantele vedetă s-a numărat păpădia, încă în floare în această perioadă.   Frunzele, rădăcinile și florile sale pot fi...

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 00:00

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație

O sabie care i-a aparținut lui Napoleon, ‘comandată pentru uzul său personal’ în 1802 și păstrată în timpul domniei sale, va fi...

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație
Diverse marți, 29 aprilie 2025, 12:00

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?

Spania este lider în cultivarea și consumul de sparanghel, în special în provincii precum Murcia, Huelva și Badajoz.   Această legumă...

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?