Ascultă Radio România Cluj Live

Metode rapide de decongelare a cărnii

Este bine de ştiut că dacă decongelarea cărnii este foarte rapidă ea va pluti într-un lichid roşu şi va risca să se înmoaie. Lipsită de sucul ei propriu, carnea va deveni uscată şi fadă la gătit.

Metode rapide de decongelare a cărnii

Articol editat de cristina.rusu, 12 iunie 2016, 15:00

Pe de altă parte, decongelarea lentă a cărnii creează iluzia unui produs proaspăt. Acest timp de decongelare se face obligatoriu în cutia din frigider, la o temperatură cuprinsă în 0 şi + 4 grade, nu în mediul ambiant şi nici aproape de o sursă de căldură. Există pericolul proliferării bacteriilor.

Decongelarea la microunde nu este cea mai reuşită metodă, atât ca aspect, cât şi ca gust.

Congelatoarele cu 4 stele au capacitatea de a congela carnea, legumele, mâncarea sau desertul.

Restul congelatoarelor pot doar să păstreze produse deja congelate.

Decongelarea cărnii în apă este cea mai rapidă metodă. Pune carnea într-un bol şi varsă apă rece peste ea, având grijă să fie bine ambalată ca să nu intre în contact direct cu apa.

Verifică la fiecare 30 de minute ca temperatura apei să fie rece pentru a evita înmulţirea bacteriilor.

Decongelarea prin gătire se face atunci când este vorba de carnea tocată, de bucăţile de vită pentru tocană cu ciuperci sau de viţel pentru tocăniţă cu sos alb.

În aceste situaţii nu este necesară decongelarea cărnii. Dimpotrivă, este bine să căleşti bine bucăţile pentru a împiedica scurgerea sucului. Apoi, se poate găti la foc mediu.

Bucăţile mai mari de carne trebuie însă dezgheţate înainte de gătire.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

Mazărea, un elixir natural pentru corp şi minte
Diverse miercuri, 17 decembrie 2025, 12:00

Mazărea, un elixir natural pentru corp şi minte

Mazărea atrage tot mai mult atenţia ca un aliment accesibil şi extrem de benefic. Bogată în vitaminele A, C, K şi din grupul B, precum şi în...

Mazărea, un elixir natural pentru corp şi minte
De la porcul de Ignat la cozonacul de Crăciun
Diverse miercuri, 17 decembrie 2025, 00:00

De la porcul de Ignat la cozonacul de Crăciun

În ziua de Ignat (20 decembrie), în România are loc sacrificarea rituală a porcului, din care vor fi obţinute preparatele tradiţionale pentru...

De la porcul de Ignat la cozonacul de Crăciun
Inspirație pentru cadourile de Crăciun
Diverse miercuri, 17 decembrie 2025, 00:00

Inspirație pentru cadourile de Crăciun

Crăciunul este o perioadă a căldurii sufleteşti, confortului şi clipelor împărtăşite cu cei dragi, dar şi un timp al dăruirii – de...

Inspirație pentru cadourile de Crăciun
Hitul de Crăciun care nu îmbătrânește | VIDEO
Diverse marți, 16 decembrie 2025, 13:43

Hitul de Crăciun care nu îmbătrânește | VIDEO

„All I Want For Christmas Is You”, interpretat de cântăreața americană Mariah Carey, este oficial single-ul cu cea mai lungă perioadă...

Hitul de Crăciun care nu îmbătrânește | VIDEO
Diverse marți, 16 decembrie 2025, 12:00

Leguma străveche care cucereşte bucătăriile moderne

În ultimii ani, o legumă aparent „modestă” a devenit un adevărat hit în alimentaţia sănătoasă – ţelina apio. De la...

Leguma străveche care cucereşte bucătăriile moderne
Diverse marți, 16 decembrie 2025, 00:00

Robotul care a mers 100 km pe jos, în Guinness World Records

Un robot chinez a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness după ce a străbătut peste 100 de kilometri într-un interval de trei zile, cea mai...

Robotul care a mers 100 km pe jos, în Guinness World Records
Diverse luni, 15 decembrie 2025, 12:00

Creierul uman trece prin cinci etape distincte într-o viaţă

Ultimele cercetări au descoperit că sunt cinci etape distincte prin care trece creierul uman într-o viaţă de om. Punctele de cotitură au loc...

Creierul uman trece prin cinci etape distincte într-o viaţă
Diverse luni, 15 decembrie 2025, 00:00

A fost descoperită o epavă antică veche de 2.000 de ani

Scafandrii arheologi au descoperit epava unei ambarcațiuni de agrement cu o vechime de aproximativ 2.000 de ani în portul din Alexandria, capitala...

A fost descoperită o epavă antică veche de 2.000 de ani