Ascultă Radio România Cluj Live

A fost creat usturoiul pentru săruturi

Ustoriul este folosit din abundenţă în bucătăria italiană, fapt care poate avea uneori consecinţe nu tocmai plăcute asupra cinelor romantice ale îndrăgostiţilor şi a întâlnirilor în general, pentru că alimentul respectiv nu ne permite să avem o respiraţie proaspătă.

A fost creat usturoiul pentru săruturi

Articol editat de cristina.rusu, 25 mai 2016, 15:00

Din aceste motive, un grup de cercetători din Italia a creat usturoiul fără miros ce se adresează tuturor celor care din diferite motive nu suportă aroma acestuia.

Cercetătorii italieni Alessandro Guagni şi Lorenzo Bianco din Toscana sunt cei care au creat usturoiul fără miros, intitulat sugestiv „L’aglio per i baci” (Usturoiul pentru săruturi, în tr.).

Curios este faptul că usturoiul fără miros nu se deosebeşte de cel obişnuit, gustul şi aroma sa s-au păstrat intacte.

Potrivit cercetătorilor italieni, pentru crearea unii specii de usturoi fără miros ei au foslosit un soi foarte vechi de usturoi din Toscana cu un gust fin, care a devenit extrem de popular în regiune în urmă cu 50 de ani şi care, practic, dispăruse din grădinile agricultorilor locali.

Usturoiul este aliatul sistemului cardio-vascular, scăzând tensiunea arterială şi colesterolul. Împiedică depunerea grăsimilor şi a plăcii de aterom pe vasele sanguine, întăreşte sistemul imunitar, purifică şi detoxifică întregul organism.

Usturoiul fără miros se adresează tuturor celor care din diferite motive nu suportă sau sunt incompatibili cu mirosul specific al alicinei.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

Cheia, săpun cu istorie
Diverse joi, 18 decembrie 2025, 00:00

Cheia, săpun cu istorie

Povestea săpunului Cheia ne poartă în timp până la data de 3 martie 1886, când Lippa Brunstein înregistra la primărie fabrica familiei sale....

Cheia, săpun cu istorie
Mazărea, un elixir natural pentru corp şi minte
Diverse miercuri, 17 decembrie 2025, 12:00

Mazărea, un elixir natural pentru corp şi minte

Mazărea atrage tot mai mult atenţia ca un aliment accesibil şi extrem de benefic. Bogată în vitaminele A, C, K şi din grupul B, precum şi în...

Mazărea, un elixir natural pentru corp şi minte
De la porcul de Ignat la cozonacul de Crăciun
Diverse miercuri, 17 decembrie 2025, 00:00

De la porcul de Ignat la cozonacul de Crăciun

În ziua de Ignat (20 decembrie), în România are loc sacrificarea rituală a porcului, din care vor fi obţinute preparatele tradiţionale pentru...

De la porcul de Ignat la cozonacul de Crăciun
Inspirație pentru cadourile de Crăciun
Diverse miercuri, 17 decembrie 2025, 00:00

Inspirație pentru cadourile de Crăciun

Crăciunul este o perioadă a căldurii sufleteşti, confortului şi clipelor împărtăşite cu cei dragi, dar şi un timp al dăruirii – de...

Inspirație pentru cadourile de Crăciun
Diverse marți, 16 decembrie 2025, 13:43

Hitul de Crăciun care nu îmbătrânește | VIDEO

„All I Want For Christmas Is You”, interpretat de cântăreața americană Mariah Carey, este oficial single-ul cu cea mai lungă perioadă...

Hitul de Crăciun care nu îmbătrânește | VIDEO
Diverse marți, 16 decembrie 2025, 12:00

Leguma străveche care cucereşte bucătăriile moderne

În ultimii ani, o legumă aparent „modestă” a devenit un adevărat hit în alimentaţia sănătoasă – ţelina apio. De la...

Leguma străveche care cucereşte bucătăriile moderne
Diverse marți, 16 decembrie 2025, 00:00

Robotul care a mers 100 km pe jos, în Guinness World Records

Un robot chinez a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness după ce a străbătut peste 100 de kilometri într-un interval de trei zile, cea mai...

Robotul care a mers 100 km pe jos, în Guinness World Records
Diverse luni, 15 decembrie 2025, 12:00

Creierul uman trece prin cinci etape distincte într-o viaţă

Ultimele cercetări au descoperit că sunt cinci etape distincte prin care trece creierul uman într-o viaţă de om. Punctele de cotitură au loc...

Creierul uman trece prin cinci etape distincte într-o viaţă