Ascultă Radio România Cluj Live

Învață meserie de la Chef Adrian Hădean

10 tineri cu posibilităţi financiare reduse au şansa să urmeze cursurile gratuite ale Școlii de Bucătari derulate de Asociaţia „Adi Hădean” în parteneriat cu USAMV Cluj, prin Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor.

adi hadean masterchef
Foto: adi hadean masterchef

Articol editat de cristina.rusu, 24 noiembrie 2015, 10:00

Proiectul Cursuri de bucătari pentru tineri, denumit generic Școala de bucătari, va fi lansat oficial în cadrul unei conferințe de presă, organizată marţi, 24 noiembrie, de la ora 14:00, la sediul facultății (Calea Florești nr. 64, Stația Pilot de Panificație).

În cadrul conferinței vor participa doamna Sevastița Muste, decan al Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor, doamna Socaciu Carmen, prorector USAMV Cluj și chef Adrian Hădean, fondator al asociației care îi poartă numele și inițiator al proiectului.

Proiectul, primul derulat sub sigla Asociației „Adi Hădean”, a început pe 19 octombrie și dă ocazia unui număr de 10 tineri, absolvenți de liceu, să urmeze un stagiu de pregătire de un an de zile.

Stagiul va cuprinde, pe lângă cursurile de teorie, care vor dura 14 săptămâni (octombrie 2015 – ianuarie 2016), și ore de practică desfășurate în bucătăriile unor restaurante de renume din Cluj-Napoca (februarie – iunie 2016).

Școala de bucătari este un proiect pe care intenționez să-l dezvolt în fiecare an și care să ofere șanse reale unor tineri de a se dezvolta profesional. La finalul cursului, pe lângă experiența acumulată, cursanții se vor bucura și de o recomandare din partea mea și a bucătarilor care le-au supravegheat activitatea, sporind astfel șansele unei angajări în domeniu. (Chef Adrian Hădean)

Scopul declarat al Asociaţiei „Adi Hădean” este educația gastronomică, astfel încât, nu întâmplător, primul proiect este o școală destinată tinerilor cu pasiune și talent, dar care nu dispun de posibilitățile financiare pentru a se înscriere la cursuri de specialitate.

Proiectul își propune să asigure personal cu experiență relevantă în domeniul culinar, cel puțin la nivelul pieței clujene. La finalul proiectului, cei 10 tineri vor reprezenta o resursă umană instruită și pregătită pentru a face față, cu succes, cerințelor impuse de bucătăriile profesioniste.

Prezentare Facultate Știința și Tehnologia Alimentelor:

Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor este facultatea viitorului atât prin misiunea nobilă pe care o are cât şi prin obiectivele pe care și le-a propus într-un domeniu vital al existenței. Alimentele pe care omenirea le consumă pot avea un impact determinant asupra evoluției acesteia, recunoscut tot mai mult în cercetările numeroase şi costisitoare din acest domeniu.

Facultatea de Ştiinţa și Tehnologia Alimentelor este cea mai oportună alegere pentru o carieră pe care orice tânăr absolvent de liceu o poate face, îmbinând dorinţa, pasiunea pentru alimente şi o nutriţie sănătoasă cu nevoia reală a pieţei forţei de muncă din domeniul Ingineriei Produselor Alimentare.

Suntem cu toţii preocupaţi de un confort alimentar care să asigure sănătatea oamenilor motiv pentru care absolventul acestei facultăţi are o responsabilitate deosebită comparabilă cu a medicului. Este o facultate în care imaginația, creativitatea, inițiativele sunt la ele acasă, iar posibilităţile de afirmare sunt foarte variate. Este o profesie nobilă căutată și apreciată în țările puternic dezvoltate, ceea ce arată o dată în plus importanța și viitorul acestei profesii.

Prezentare Asociație Adi Hădean:

Asociația Adi Hădean a fost înființată în ianuarie 2015 cu scopul principal de a promova proiecte care aduc în prim plan bucătăria românească, precum și diverse acțiuni din domeniul culinar și social.

Asociația este un proiect important al lui Adi Hădean, de numele căruia se leagă o serie de alte proiecte, cu impact în viața comunității și evenimente pe care le-a susținut și promovat de-a lungul timpului.

Adrian Hădean reuşeşte să se evidenţieze nu doar prin talentul şi pasiunea pentru ceea ce face, cât şi prin ideile sale creative şi implicarea în cauze sociale.

Blogul său culinar este vizitat de peste 13 milioane de oameni în ultimii 5 ani şi se bucură de un trafic impresionant, inclusiv pe pagina sa de facebook.

Pasiunea cu care scrie, găteşte şi talentul său aparte l-au făcut pe Adrian Hădean unul dintre principalii bloggeri ai Clujului şi unul din principalii bloggeri culinari din România.

 

Redacția

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

De ce să reducem şi cum să reducem alcoolul
Diverse joi, 14 august 2025, 12:00

De ce să reducem şi cum să reducem alcoolul

Cercetătorii au descoperit o metodă eficientă pentru a determina oamenii să consume mai puţin alcool: evidenţierea riscului crescut de cancer...

De ce să reducem şi cum să reducem alcoolul
”Poarta către Infern”, stinsă
Diverse joi, 14 august 2025, 00:00

”Poarta către Infern”, stinsă

Odată era o prăpastie masivă și incontrolabilă de flăcări roșii și jar incandescent, astăzi „Poarta spre Infern”, craterul cu lățimea...

”Poarta către Infern”, stinsă
Frumusețea începe din farfurie
Diverse miercuri, 13 august 2025, 12:00

Frumusețea începe din farfurie

Îmbătrânirea este naturală şi inevitabilă, dar ritmul ei depinde mult de stilul de viaţă şi alimentaţie.   Alegerea corectă a...

Frumusețea începe din farfurie
Taylor Swift anunță noul album „The Life of a Showgirl”
Diverse miercuri, 13 august 2025, 00:00

Taylor Swift anunță noul album „The Life of a Showgirl”

Supervedeta muzicală Taylor Swift a anunțat marți, 12 august, lansarea celui de-al 12-lea album al său de studio, intitulat ‘The Life of a...

Taylor Swift anunță noul album „The Life of a Showgirl”
Diverse marți, 12 august 2025, 18:00

Un meteorit mai bătrân decât Pământul a căzut pe o casă

Un meteorit care a supraviețuit trecerii prin atmosfera terestră și a făcut o gaură în acoperișul unei case din statul american Georgia în...

Un meteorit mai bătrân decât Pământul a căzut pe o casă
Diverse marți, 12 august 2025, 12:00

Demența: primele semne apar cu ani înainte

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, peste 55 de milioane de persoane trăiesc în prezent cu demență, iar numărul cazurilor este în...

Demența: primele semne apar cu ani înainte
Diverse marți, 12 august 2025, 09:16

Rămășițele unui cercetător britanic, descoperite după 66 de ani

Rămășițele unui cercetător britanic care a murit în 1959 în timpul unei misiuni în Antarctica au fost găsite anul acesta în urma topirii...

Rămășițele unui cercetător britanic, descoperite după 66 de ani
Diverse marți, 12 august 2025, 00:00

De la plante pe balcon, la înghețată cu lavandă și vacanțe cu patrupezi

Câinii și pisicile nu mai sunt simple animale de companie, ci membri cu drepturi depline ai familiei, iar acest lucru a generat o nouă tendință...

De la plante pe balcon, la înghețată cu lavandă și vacanțe cu patrupezi