Ascultă Radio România Cluj Live

Nutriţie

Hrana ideală pentru persoanele supraponderale
Nutriţie 2 noiembrie 2017

Hrana ideală pentru persoanele supraponderale

Ciupercile sunt hrana ideală pentru persoanele care doresc să piardă în greutate, pentru că suprimă apetitul pentru o perioadă lungă de...

Hrana ideală pentru persoanele supraponderale
Prunele uscate diminuează riscul de osteoporoză
Nutriţie 1 noiembrie 2017

Prunele uscate diminuează riscul de osteoporoză

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că o porţie zilnică de cinci prune uscate încetineşte pierderea de masă osoasă şi reduce...

Prunele uscate diminuează riscul de osteoporoză
Metodă eficientă pentru menţinerea formei fizice până la vârste înaintate
Nutriţie 31 octombrie 2017

Metodă eficientă pentru menţinerea formei fizice până la vârste înaintate

Alimentaţia corectă păstrează o stare bună de sănătate până la vârste înaintate Oamenii de ştiinţă britanici au descoperit o...

Metodă eficientă pentru menţinerea formei fizice până la vârste înaintate
Cât de important este micul dejun?
Nutriţie 30 octombrie 2017

Cât de important este micul dejun?

Micul dejun este cea mai importantă masă, deoarece ne furnizează energia şi nutrienţii necesari pentru cursul normal al proceselor...

Cât de important este micul dejun?
Beneficiile consumului de ouă
Nutriţie 29 octombrie 2017

Beneficiile consumului de ouă

Ouăle se numără printre puţinele alimente care pot fi clasificate drept "superalimente", datorită proprietăţilor lor benefice şi...

Beneficiile consumului de ouă
Când flirtul online înseamnă infidelitatea în relaţie?
Nutriţie 28 octombrie 2017

Când flirtul online înseamnă infidelitatea în relaţie?

Flirtul discret sau tachinările în joacă cu o persoană din afara relației sunt considerate, de cele mai multe ori, manifestări normale ale...

Când flirtul online înseamnă infidelitatea în relaţie?
Cinci obiceiuri sănătoase pentru a preveni apariţia cancerului de sân
Nutriţie 27 octombrie 2017

Cinci obiceiuri sănătoase pentru a preveni apariţia cancerului de sân

Cancerul de sân este o boală complexă care depinde de diferiţi factori, printre care cei mai importanţi sunt predispoziţia genetică,...

Cinci obiceiuri sănătoase pentru a preveni apariţia cancerului de sân
De ce nu e bine să refolosim o sticlă de apă
Nutriţie 26 octombrie 2017

De ce nu e bine să refolosim o sticlă de apă

Chiar dacă intenția este bună, din motive ecologice și economice, reutilizarea unei sticle de apă nu este neapărat o idee bună din punct...

De ce nu e bine să refolosim o sticlă de apă
Mierea de albine și uimitoarele ei beneficii pentru sănătate
Nutriţie 25 octombrie 2017

Mierea de albine și uimitoarele ei beneficii pentru sănătate

Mierea este unul dintre cele mai benefice produse naturale, fiind bogată într-o serie de substanțe esențiale pentru organism și sănătate....

Mierea de albine și uimitoarele ei beneficii pentru sănătate
Alimente şi băuturi care ameliorează durerile artritei
Nutriţie 24 octombrie 2017

Alimente şi băuturi care ameliorează durerile artritei

Artrita este o boală autoimună caracterizată prin inflamarea dureroasă a uneia sau mai multor articulaţii din organism. Pe lângă...

Alimente şi băuturi care ameliorează durerile artritei
Știai că riscul de cancer scade cu fiecare ceașcă de ceai băută?
Nutriţie 23 octombrie 2017

Știai că riscul de cancer scade cu fiecare ceașcă de ceai băută?

Modificările stilului de viață pot ajuta la prevenirea a patru din zece tipuri de cancer. Rezultatele mai multor studii au demonstrat că o...

Știai că riscul de cancer scade cu fiecare ceașcă de ceai băută?
A apărut cafeaua fără cofeină dar cu gust de usturoi
Nutriţie 22 octombrie 2017

A apărut cafeaua fără cofeină dar cu gust de usturoi

Inventatorul nipon în domeniul gastronomiei Yokitomo Shimotai a creat cafeaua care are drept ingredient principal usturoiul şi care nu conține...

A apărut cafeaua fără cofeină dar cu gust de usturoi
De ce e bine să mâncăm zilnic broccoli și conopidă
Nutriţie 21 octombrie 2017

De ce e bine să mâncăm zilnic broccoli și conopidă

O porție zilnică de conopidă, broccoli sau varză poate preveni multe probleme de sănătate - de la artrită la boli de inimă, menținând...

De ce e bine să mâncăm zilnic broccoli și conopidă
Proprietățile miraculoase ale verzei
Nutriţie 20 octombrie 2017

Proprietățile miraculoase ale verzei

Cele mai recente studii arată că folosirea o singură zi pe săptămână în alimentaţie a verzei reduce riscul de cancer intestinal. Motivul...

Proprietățile miraculoase ale verzei
Goji – „Boabele fericirii”
Nutriţie 19 octombrie 2017

Goji – „Boabele fericirii”

Fructul Goji  este recunoscut ca fiind un superaliment cu multiple beneficii pentru sănătate. Dacă nu aţi văzut şi nu aţi consumat...

Goji – „Boabele fericirii”
Uleiul de măsline, recomandat în salate
Nutriţie 18 octombrie 2017

Uleiul de măsline, recomandat în salate

Oamenii de știință recomandă adăugarea unei cantităţi mai mari de ulei de măsline în salate, deoarece astfel vitaminele sunt mai bine...

Uleiul de măsline, recomandat în salate
“Arătatul cu degetul” – o epidemie psihologică
Nutriţie 17 octombrie 2017

“Arătatul cu degetul” – o epidemie psihologică

Avem tendinţa naturală de a ne lăuda mult mai uşor pentru rezultatele pozitive ale muncii noastre, dar atunci când vine vorba de eşec, de...

“Arătatul cu degetul” – o epidemie psihologică
Alimentele bogate în potasiu asigură sănătatea inimii
Nutriţie 16 octombrie 2017

Alimentele bogate în potasiu asigură sănătatea inimii

Bananele, avocadoul, caisele, spanacul, somonul și cartofii dulci pot ajuta la prevenirea atacurilor de inimă, indică rezultatele unui studiu...

Alimentele bogate în potasiu asigură sănătatea inimii
Cât de sănătos este laptele consumat la o vârstă adultă
Nutriţie 15 octombrie 2017

Cât de sănătos este laptele consumat la o vârstă adultă

Cercetătorii finlandezi şi suedezi ne explică cât de sănătos este laptele consumat la o vârstă adultă. Discuţiile pe această temă...

Cât de sănătos este laptele consumat la o vârstă adultă
Gustări „periculoase” la birou
Nutriţie 14 octombrie 2017

Gustări „periculoase” la birou

Un studiu realizat în Marea Britanie a constatat că oamenii consumă prea mult calorii suplimentare la serviciu. Experții recomandă evitarea...

Gustări „periculoase” la birou
Oamenii care trăiesc în zonele aglomerate sunt mai sănătoşi şi mai fericiţi
Nutriţie 13 octombrie 2017

Oamenii care trăiesc în zonele aglomerate sunt mai sănătoşi şi mai fericiţi

Un studiu care contrazice percepția generală privind viaţa urbană arată că oamenii care trăiesc în centre dens populate și aglomerate...

Oamenii care trăiesc în zonele aglomerate sunt mai sănătoşi şi mai fericiţi
Utilizări mai puţin cunoscute ale zahărului
Nutriţie 12 octombrie 2017

Utilizări mai puţin cunoscute ale zahărului

Este cunoscut faptul că abuzul de zahăr nu este bun pentru sănătate, însă el poate fi de ajutor prin alte utilizări. Zahărul vindecă...

Utilizări mai puţin cunoscute ale zahărului
Secretul dependenței de cofeină
Nutriţie 11 octombrie 2017

Secretul dependenței de cofeină

Legenda spune că păstori etiopieni au observat primii efectele cofeinei, atunci când caprele lor au început să devină mai jucăuşe şi...

Secretul dependenței de cofeină
Vizionarea competițiilor sportive creşte pulsul
Nutriţie 10 octombrie 2017

Vizionarea competițiilor sportive creşte pulsul

Cercetătorii canadieni au descoperit că pulsul persoanelor care vizionează evenimente sportive creşte de peste două ori în momentele...

Vizionarea competițiilor sportive creşte pulsul
Murăturile – sănătate la borcan
Nutriţie 8 octombrie 2017

Murăturile – sănătate la borcan

Mâncărurile preparate în timpul iernii sunt mult mai gustoase dacă sunt consumate alături de murături. Varza murată, castraveciorii...

Murăturile – sănătate la borcan
Activitatea fizică prelungeşte speranţa de viaţă
Nutriţie 7 octombrie 2017

Activitatea fizică prelungeşte speranţa de viaţă

Cercetătorii de la Universitatea Simon Fraser din Canada (SFU) au descoperit că activitatea fizică prelungeşte speranţa de...

Activitatea fizică prelungeşte speranţa de viaţă
”Săritul” peste micul dejun dublează riscul de ateroscleroză
Nutriţie 5 octombrie 2017

”Săritul” peste micul dejun dublează riscul de ateroscleroză

Omiterea micului dejun poate fi fatală pentru mulți oameni, deoarece astfel se dublează riscul de ateroscleroză, ceea ce face ca pereții...

”Săritul” peste micul dejun dublează riscul de ateroscleroză
Cât timp este necesar pentru o spălare corectă a mâinilor?
Nutriţie 4 octombrie 2017

Cât timp este necesar pentru o spălare corectă a mâinilor?

Oamenii trebuie să se spele pe mâini minimum 20 de secunde, pentru a se asigura că au fost îndepărtate toate virusurile și bacteriile...

Cât timp este necesar pentru o spălare corectă a mâinilor?
Fulgii de ovăz la micul dejun sunt cheia reducerii colesterolului
Nutriţie 3 octombrie 2017

Fulgii de ovăz la micul dejun sunt cheia reducerii colesterolului

Bolile cardiovasculare pot fi prevenite mai eficient printr-o nutriție adecvată, decât prin administrarea de statine, susţin experții...

Fulgii de ovăz la micul dejun sunt cheia reducerii colesterolului
Caju: 5 beneficii pentru sănătatea ta
Nutriţie 1 octombrie 2017

Caju: 5 beneficii pentru sănătatea ta

caju Nucile caju sunt aduse din Brazilia, India, Vietnam sau diverse ţări africane. Le recunoşti după forma de boabă de fasole, culoare alb...

Caju: 5 beneficii pentru sănătatea ta
Beneficiile dovleacului
Nutriţie 30 septembrie 2017

Beneficiile dovleacului

Originar din America de Sud, dovleacul a ajuns să fie răspândit şi apreciat în întreaga lume pentru proprietăţile terapeutice. Pulpa...

Beneficiile dovleacului
De ce e bine ca mamele să consume alune pe perioada alăptării
Nutriţie 29 septembrie 2017

De ce e bine ca mamele să consume alune pe perioada alăptării

Oamenii de știință canadieni recomandă mamelor să consume alune pe perioada alăptării, dar şi să introducă în alimentaţia...

De ce e bine ca mamele să consume alune pe perioada alăptării
Roșiile în conservă, mai bune decât cele naturale
Nutriţie 28 septembrie 2017

Roșiile în conservă, mai bune decât cele naturale

În timpul verii, merită să conservăm anumite fructe şi legume, a declarat prof.dr. Donka Baikova, specialist în alimentaţie şi nutriţie,...

Roșiile în conservă, mai bune decât cele naturale
Ce mănâncă specialiştii în nutriţie la micul dejun
Nutriţie 27 septembrie 2017

Ce mănâncă specialiştii în nutriţie la micul dejun

mic dejun sănătos   Nu degeaba se tot subliniază ideea că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei – dacă faci alegeri...

Ce mănâncă specialiştii în nutriţie la micul dejun
Ce riscăm cu dietele miraculoase de slăbire?
Nutriţie 26 septembrie 2017

Ce riscăm cu dietele miraculoase de slăbire?

Dorinţa de a pierde rapid kilogramele în plus ne poate determina să recurgem la un plan de urgenţă de tipul dietelor miraculoase, prin...

Ce riscăm cu dietele miraculoase de slăbire?
O femeie din India trăieşte de 60 de ani fără să mănânce
Nutriţie 23 septembrie 2017

O femeie din India trăieşte de 60 de ani fără să mănânce

O femeie din India trăieşte de 60 de ani fără să mănânce "Toată viața mea am băut apă şi ceai", susţine bătrâna Saraswati Bai din...

O femeie din India trăieşte de 60 de ani fără să mănânce
Care este adevărata cauză a cariilor dentare
Nutriţie 21 septembrie 2017

Care este adevărata cauză a cariilor dentare

Care este adevărata cauză a cariilor dentare Oamenii de ştiinţă americani şi australieni au descoperit că principala cauză a cariilor...

Care este adevărata cauză a cariilor dentare
Premieră pe mapamond: patru studente din Italia au creat oul vegan
Nutriţie 20 septembrie 2017

Premieră pe mapamond: patru studente din Italia au creat oul vegan

Premieră pe mapamond: patru studente din Italia au creat oul vegan Are aspectul și caracteristicile organoleptice ale unui ou de găină fiert...

Premieră pe mapamond: patru studente din Italia au creat oul vegan
Albinele pot ajuta la crearea unui nou antibiotic
Nutriţie 19 septembrie 2017

Albinele pot ajuta la crearea unui nou antibiotic

Albinele pot ajuta la crearea unui nou antibiotic Proteinele produse de albine pot ajuta oamenii de ştiinţă să creeze un nou...

Albinele pot ajuta la crearea unui nou antibiotic
Un nou tip de cafea face furori în SUA
Nutriţie 18 septembrie 2017

Un nou tip de cafea face furori în SUA

Un nou tip de cafea face furori în SUA Amatorii de cafea au acum posibilitatea de a consuma această băutură plăcută într-un mod cu totul...

Un nou tip de cafea face furori în SUA
Cercetătorii irlandezi susțin că antibioticele distrug sănătatea psihică
Nutriţie 17 septembrie 2017

Cercetătorii irlandezi susțin că antibioticele distrug sănătatea psihică

Cercetătorii irlandezi susțin că antibioticele distrug sănătatea psihică Administrarea în exces a antibioticelor reprezintă un pericol...

Cercetătorii irlandezi susțin că antibioticele distrug sănătatea psihică
“Citatele motivaţionale ne pot afecta negativ”
Nutriţie 16 septembrie 2017

“Citatele motivaţionale ne pot afecta negativ”

“Citatele motivaţionale ne pot afecta negativ” Citatele motivaţionale au devenit un adevărat trend pe Facebook, pe e-mail sau chiar pe...

“Citatele motivaţionale ne pot afecta negativ”
Alcoolul are efecte diferite asupra bărbaţilor şi femeilor
Nutriţie 15 septembrie 2017

Alcoolul are efecte diferite asupra bărbaţilor şi femeilor

Alcoolul are efecte diferite asupra bărbaţilor şi femeilor Oamenii de ştiinţă susţin că efectul alcoolului pe termen lung reduce...

Alcoolul are efecte diferite asupra bărbaţilor şi femeilor
Beneficiile fructelor și legumelor de toamnă
Nutriţie 14 septembrie 2017

Beneficiile fructelor și legumelor de toamnă

Beneficiile fructelor și legumelor de toamnă Toamna este anotimpul care ne oferă posibilitatea de a consuma legume și fructe proaspete și...

Beneficiile fructelor și legumelor de toamnă
Yoga ne ajută să luptăm cu depresia
Nutriţie 13 septembrie 2017

Yoga ne ajută să luptăm cu depresia

Yoga ne ajută să luptăm cu depresia Cercetătorii au stabilit că exercițiile de yoga sunt extrem de eficiente în lupta cu depresia,...

Yoga ne ajută să luptăm cu depresia
Beneficiile consumului de vinete
Nutriţie 12 septembrie 2017

Beneficiile consumului de vinete

Beneficiile consumului de vinete Se recomandă ca aceste legume să fie consumate înainte de a se coace complet, adică atunci când capătă o...

Beneficiile consumului de vinete
Cum ne protejăm de bolile cardiovasculare pe perioada toamnei?
Nutriţie 11 septembrie 2017

Cum ne protejăm de bolile cardiovasculare pe perioada toamnei?

Cum ne protejăm de bolile cardiovasculare pe perioada toamnei? Pentru a avea o inimă sănătoasă, în special pe perioada toamnei, este...

Cum ne protejăm de bolile cardiovasculare pe perioada toamnei?
Cum acționează zborul în spațiu asupra organismului
Nutriţie 10 septembrie 2017

Cum acționează zborul în spațiu asupra organismului

Cum acționează zborul în spațiu asupra organismului Zborul în spaţiu acţionează asupra organismului ca o boală, susţin oamenii de...

Cum acționează zborul în spațiu asupra organismului
Aportul ridicat de sare creşte riscul de insuficienţă cardiacă
Nutriţie 9 septembrie 2017

Aportul ridicat de sare creşte riscul de insuficienţă cardiacă

Dieta bogată în sare creşte riscul de insuficienţă cardiacă. Un studiu finlandez la care au participat peste patru mii de persoane...

Aportul ridicat de sare creşte riscul de insuficienţă cardiacă
Lista celor mai indicate produse pentru menținerea tinereții
Nutriţie 8 septembrie 2017

Lista celor mai indicate produse pentru menținerea tinereții

Lista celor mai indicate produse pentru menținerea tinereții Alimente care menţin tinereţea şi sănătatea tenului Produsele cosmetice...

Lista celor mai indicate produse pentru menținerea tinereții