Ascultă Radio România Cluj Live

Gustări „periculoase” la birou

mancare la birou

mancare la birou

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 14 octombrie 2017, 06:00

Un studiu realizat în Marea Britanie a constatat că oamenii consumă prea mult calorii suplimentare la serviciu. Experții recomandă evitarea anumitor produse la locul de muncă, pentru a nu acumula kilograme în plus.

Pe primul loc în acest top „periculos” se află biscuiţii, deoarece rareori ne putem limita la o singură gustare de acest fel. Biscuiţii conțin grăsimi vegetale, zahăr și făină albă, care pot afecta silueta.

Persoanele care beau mai multe cafele pe zi ar trebui să știe că o ceașcă de cafea cu lapte adăugat poate conține între 80 și 100 de calorii. Experții recomandă doar cafeaua neagră, fără zahăr sau lapte ori înlocuirea acesteia cu un ceai din plante.

Ciocolata este o altă gustare cu urmări asupra siluetei. De aceea, este de preferat ciocolata neagră cu un conţinut ridicat de cacao, însă şi aceasta cu măsură.

Este binecunoscut faptul că un pumn de nuci și fructe uscate oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, nucile sunt bogate în grăsimi și adesea la procesul de prelucrare a fructelor uscate se adaugă zahăr.

O singură felie de tort consumată cu ocazia aniversărilor unor colegi poate conține între 300 și 400 de calorii – echivalentul unei farfurii de paste sau al unei porții de pui cu orez și legume.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate