Frumusețea începe din farfurie
După 35 de ani, alimentația corectă poate încetini îmbătrânirea și proteja pielea, creierul și inima.

Articol editat de cristina.rusu, 13 august 2025, 12:00
Îmbătrânirea este naturală şi inevitabilă, dar ritmul ei depinde mult de stilul de viaţă şi alimentaţie.
Alegerea corectă a mâncărurilor poate încetini degradarea celulară, inclusiv a pielii.
După vârsta de 35 de ani, este bine ca în dieta alimentară să fie incluse alimente bogate în antioxidanţi (vitaminele A, C, E, seleniu) care protejează celulele de radicalii liberi – fructe de pădure, morcovi, verdeţuri, nuci, citrice, spirulină.
De asemenea, nu trebuie neglijate nici sursele de omega-3 care reduc inflamaţiile şi sprijină regenerarea celulară – peştele gras (somon, macrou), uleiul de măsline, seminţele de in şi chia, nucile, spanacul, fructele de mare.
O importanţă deosebită trebuie acordată şi proteinelor pentru piele şi muşchi – carne slabă, ouă, leguminoase, tofu; fibrelor pentru digestie, glicemie echilibrată şi inimă sănătoasă – cereale integrale, legume, fructe, seminţe.
Ceaiul verde este bogat în polifenoli, care protejează pielea, inima şi creierul. Cerealele integrale cu vitamina E susţin elasticitatea pielii şi energia stabilă, iar nucile crude întârzie pierderea memoriei şi masei musculare.
Iaurtul natural cu probiotice este benefic pentru digestie şi oase puternice. Mierea susţine funcţia cerebrală, iar produsele cu cacao de calitate care conţine flavonoide îmbunătăţesc circulaţia şi protejează pielea de soare. Consumul regulat al acestor alimente menţine energia, sănătatea şi aspectul tânăr mai mult timp.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, X și instagram.