Ascultă Radio România Cluj Live

Nu aruncaţi saramura de la castraveții muraţi!

Conţine o mulţime de beneficii!

Nu aruncaţi saramura de la castraveții muraţi!
Foto: Pixabay

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 30 noiembrie 2024, 12:00

Castraveţii muraţi sunt o gustare preferată pentru iarnă, iar fie că îi pregătim acasă sau îi cumpărăm din magazin, merită să păstrăm saramura din borcan. Este bogată în condimente, ceea ce o face ideală pentru a fi folosită în alte preparate sau chiar în cocktailuri.

 

Iată cinci idei delicioase:

Pentru o nouă porţie de castraveţi murați – După ce am consumat murăturile, putem folosi zeama acestora pentru a pregăti o nouă porţie în acelaşi borcan. După 24 de ore, este bine să verificăm saramura, deoarece aceasta poate deveni mai diluată şi poate necesita adăugarea de sare, oţet sau condimente suplimentare.

Pentru dressing – Sucul de la castraveţii muraţi combinat cu maioneză este o alegere excelentă pentru un dressing de salată, mai ales pentru salatele de cartofi, varză sau ton. Totuşi, trebuie să fim atenţi, deoarece sucul este deja sărat.

Pentru sos picant – În loc să folosim sosuri picante pentru a intensifica aroma mâncărurilor, putem adăuga sucul de la castraveţii muraţi. Aciditatea acestuia îmbunătăţeşte gustul tocăniţelor sau al reţetelor rapide, cum ar fi tacos mexican. De asemenea, se potriveşte perfect cu hummusul sau cu diverse tipuri de tahini, transformându-le într-un sos delicios pentru legume.

Pentru marinarea cărnii – Sucul de castraveţi murați este ideal pentru marinarea cărnii, în special a celei de pui sau curcan. Este suficient ca aceasta să stea în saramură cel puţin două ore (dar nu mai mult de 12 ore), după care se poate găti. Dacă dorim să atenuăm aciditatea sucului, putem adăuga iaurt. Opţional, condimentăm cu sare, piper şi alte mirodenii. Carnea poate rămâne în această marinadă peste noapte.

Pentru cocktailuri – În reţeta pentru Bloody Mary, sucul de castraveţi muraţi poate înlocui cu succes sucul de lămâie. De asemenea, în cocktailul Dirty Martini, poate înlocui parţial sau complet vermutul dry, în funcţie de preferinţe. (www.focus-news.net)

 

 

RADOR RADIO ROMÂNIA

Foto: Pixabay

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Cheia, săpun cu istorie
Diverse joi, 18 decembrie 2025, 00:00

Cheia, săpun cu istorie

Povestea săpunului Cheia ne poartă în timp până la data de 3 martie 1886, când Lippa Brunstein înregistra la primărie fabrica familiei sale....

Cheia, săpun cu istorie
Mazărea, un elixir natural pentru corp şi minte
Diverse miercuri, 17 decembrie 2025, 12:00

Mazărea, un elixir natural pentru corp şi minte

Mazărea atrage tot mai mult atenţia ca un aliment accesibil şi extrem de benefic. Bogată în vitaminele A, C, K şi din grupul B, precum şi în...

Mazărea, un elixir natural pentru corp şi minte
De la porcul de Ignat la cozonacul de Crăciun
Diverse miercuri, 17 decembrie 2025, 00:00

De la porcul de Ignat la cozonacul de Crăciun

În ziua de Ignat (20 decembrie), în România are loc sacrificarea rituală a porcului, din care vor fi obţinute preparatele tradiţionale pentru...

De la porcul de Ignat la cozonacul de Crăciun
Inspirație pentru cadourile de Crăciun
Diverse miercuri, 17 decembrie 2025, 00:00

Inspirație pentru cadourile de Crăciun

Crăciunul este o perioadă a căldurii sufleteşti, confortului şi clipelor împărtăşite cu cei dragi, dar şi un timp al dăruirii – de...

Inspirație pentru cadourile de Crăciun
Diverse marți, 16 decembrie 2025, 13:43

Hitul de Crăciun care nu îmbătrânește | VIDEO

„All I Want For Christmas Is You”, interpretat de cântăreața americană Mariah Carey, este oficial single-ul cu cea mai lungă perioadă...

Hitul de Crăciun care nu îmbătrânește | VIDEO
Diverse marți, 16 decembrie 2025, 12:00

Leguma străveche care cucereşte bucătăriile moderne

În ultimii ani, o legumă aparent „modestă” a devenit un adevărat hit în alimentaţia sănătoasă – ţelina apio. De la...

Leguma străveche care cucereşte bucătăriile moderne
Diverse marți, 16 decembrie 2025, 00:00

Robotul care a mers 100 km pe jos, în Guinness World Records

Un robot chinez a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness după ce a străbătut peste 100 de kilometri într-un interval de trei zile, cea mai...

Robotul care a mers 100 km pe jos, în Guinness World Records
Diverse luni, 15 decembrie 2025, 12:00

Creierul uman trece prin cinci etape distincte într-o viaţă

Ultimele cercetări au descoperit că sunt cinci etape distincte prin care trece creierul uman într-o viaţă de om. Punctele de cotitură au loc...

Creierul uman trece prin cinci etape distincte într-o viaţă