Ascultă Radio România Cluj Live

A murit inventatorul celebrului desert „tiramisu”

Tiramisu a apărut pentru prima dată în meniul unui restaurant în 1972.

A murit inventatorul celebrului desert „tiramisu”
Foto: Foto: min che/Pexels

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 30 iulie 2024, 14:00

În Italia a încetat din viață cofetarul care a inventat desertul „tiramisu”!

 

Cofetarul italian Roberto Linguanotto, care a inventat renumitul desert „tiramisu”, a încetat din viață, la vârsta de 81 de ani, comunică ziarul Corriere della Sera.

Linguanotto a creat rețeta prăjiturii făcute din cafea, biscuiți și brânză mascarpone în timp ce lucra la Restaurantul Le Beccherie din orașul Treviso din nordul Italiei.

Tiramisu a apărut pentru prima dată în meniul restaurantului în 1972.

Se crede că Linguanotto lucra în strânsă colaborare cu soția proprietarului restaurantului, Alba Campeola, care inventase un desert din cafea și cremă de ouă încă în anii 1950. Linguanotto a înlocuit crema de ouă cu mascarpone și așa a apărut tiramisu.

Versiunea desertului lui Linguanotto este înscrisă într-un act notarial întocmit de trei membri ai Academiei italiene de artă culinară din Treviso, notează Corriere della Sera. (www.ria.ru)

 

 

RADOR RADIO ROMÂNIA

Foto: min che/Pexels

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Beneficiile frigului pentru corp și minte
Diverse joi, 13 noiembrie 2025, 12:00

Beneficiile frigului pentru corp și minte

Dincolo de ceaiul cald şi hainele groase, frigul aduce beneficii pentru imunitate, piele sănătoasă şi mai puţine alergii, susţin experţii....

Beneficiile frigului pentru corp și minte
Meghan Markle revine pe marele ecran
Diverse joi, 13 noiembrie 2025, 00:00

Meghan Markle revine pe marele ecran

Meghan Markle se pregătește să revină la cinema, cu un mic rol într-un film aflat în prezent în producție la Los Angeles, în California, au...

Meghan Markle revine pe marele ecran
Probioticele, între mit și realitate: când și cum să le consumăm
Diverse miercuri, 12 noiembrie 2025, 12:00

Probioticele, între mit și realitate: când și cum să le consumăm

Probioticele – „bacteriile bune” din sistemul digestiv – sunt promovate ca soluţie pentru orice, de la combaterea balonării...

Probioticele, între mit și realitate: când și cum să le consumăm
Secretul cartofilor prăjiți crocanți
Diverse miercuri, 12 noiembrie 2025, 00:00

Secretul cartofilor prăjiți crocanți

Cartoful este, în esență, o combinație de apă și amidon. Când ajunge în ulei încins, lucrurile par simple: se rumenește la exterior și se...

Secretul cartofilor prăjiți crocanți
Diverse marți, 11 noiembrie 2025, 12:00

Reducerea zahărului în primii doi ani de viață protejează inima până la maturitate

Limitarea consumului de zahăr în primii doi ani de viață are beneficii durabile pentru inimă până la vârsta adultă, conform unui nou studiu,...

Reducerea zahărului în primii doi ani de viață protejează inima până la maturitate
Diverse marți, 11 noiembrie 2025, 00:00

Delfin printre gondole!

Un delfin sălbatic botezat ”Mimmo” de presa locală a devenit un vizitator obișnuit în apele Pieții San Marco din Veneția,...

Delfin printre gondole!
Diverse luni, 10 noiembrie 2025, 12:00

Au fost identificate trei dintre cele mai benefice condimente

Cele trei cele mai benefice condimente sunt: piperul negru, scorțișoara și cuișoarele. Piperul negru, scorțișoara și cuișoarele pot reduce...

Au fost identificate trei dintre cele mai benefice condimente
Diverse luni, 10 noiembrie 2025, 00:00

Tendințe de iarnă: eleganță, texturi fine și atitudine

Iarna vine cu o notă de melancolie, dar şi cu ocazia de a ne exprima stilul, iar un palton care îmbină căldura cu eleganţa este simbolul...

Tendințe de iarnă: eleganță, texturi fine și atitudine