Ciupercile – o alternativă excelentă la carne
Ciupercile, cu zeci de mii de soiuri în întreaga lume, sunt un aliment cu o valoare nutritivă foarte mare, fiind cea mai cunoscută sursă de proteine vegetale şi o alternativă excelentă la carne.
Ciupercile – gustoase şi utile
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 2 februarie 2023, 12:00 / actualizat: 2 februarie 2023, 14:34
Ciupercile, cu zeci de mii de soiuri în întreaga lume, sunt un aliment cu o valoare nutritivă foarte mare, fiind cea mai cunoscută sursă de proteine vegetale şi o alternativă excelentă la carne.
Ciupercile – gustoase şi utile
Deosebit de bogate în proteine şi fier, ciupercile conţin vitaminele A, B, D, P şi K, precum şi minerale – calciu, potasiu, fosfor şi cupru. Sunt un aliment sănătos, pentru că reprezintă o sursă bună de proteine, nu conţin colesterol, au structură fibroasă, sunt bogate în vitamine şi minerale, iar unele dintre ele conţin beta-glucani – una dintre moleculele bioactive. Pe măsură ce a crescut cererea de alimente sănătoase şi sigure la nivel mondial, cultivarea ciupercilor a devenit o industrie importantă, iar culesul ciupercilor sălbatice reprezintă o activitate distractivă şi profitabilă.
Pe lângă beneficiile pentru sănătate, ciupercile dau viaţă şi naturii, servind drept „sistem digestiv” al pădurilor, cu o mare importanţă ecologică şi un rol fundamental în descompunerea plantelor şi animalelor moarte, asigurând ciclul nutrienţilor şi, în consecinţă, fertilizarea solului. (www.dariknews.bg)
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.