Iată cine nu trebuie să mănânce struguri!
Articol editat de cristina.rusu, 9 septembrie 2022, 06:00 / actualizat: 9 septembrie 2022, 9:55
Cine nu ar trebui să mănânce struguri?
Persoanele cu metabolism sensibil la carbohidrați ar trebui să limiteze consumul de struguri. Coaja strugurilor conține fibre, iar interiorul conține zaharuri. Acest fruct are un indice glicemic ridicat, ceea ce înseamnă o creștere rapidă a nivelului de zahăr din sânge după consum. Prin urmare, persoanele cu rezistență la insulină și diabet ar trebui să-și limiteze consumul de struguri.
Strugurii și derivații lor, precum sucul de struguri și stafidele, ar trebui consumați cu prudență de persoanele obeze, precum și de cei care pur și simplu se luptă cu excesul de greutate. Nu aș recomanda sucuri, nici măcar proaspăt stoarse, darămite ambalate, pentru că ele conțin zahăr. De asemenea, putem bea mult mai mult suc, decât dacă mâncăm fructele în sine. Stafidele sunt un fruct uscat care nu conține apă, deci sunt un produs și mai bogat în calorii. Pentru a reduce efectul zahărului asupra organismului și pentru a provoca o senzație de sațietate, puteți adăuga componente de proteine și grăsimi fructelor uscate. De exemplu, nuci, brânză de vaci sau iaurt, spune doctorul Matiskina.
Porivit nutriționistului, pentru o persoană complet sănătoasă, cantitatea zilnică permisă de struguri benefică pentru sănătate este de 400 de grame. Important: Articolul are doar scop informativ și nu înlocuiește consultarea unui specialist!
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.