Prin eliminarea taxei Radio-TV se pierde linia de comunicare directă
Eliminarea taxei Radio-TV este un mit pentru că ea, în realitate nu dispare, ci se transformă și va fi încorporată în bugetul de stat, a declarat directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, Ioana Avădani în cadrul dezbaterii pe această temă organizate luni seara cu președinții celor două instituții Radio România şi Televiziunea Română.
Practic, dincolo de această tăiere a cordonului ombilical-fiscal între cetăţean şi instituţiile publice, vom pierde şi linia directă de comunicare a mai precizat Ioana Avădanii.
Articol editat de Alina Vingan, 9 noiembrie 2016, 11:37 / actualizat: 18 noiembrie 2016, 12:55
Această eliminare a taxei taie, cum spunea şi domnul preşedinte, puntea directă dintre plătitorul, ascultătorul, telespectatorul şi mediul public. El va continua să plătească instituţiile, deoarece banii de la buget sunt tot banii lui, sunt tot banii noştri. Este un mit eliminarea taxei. Ea, de fapt, nu dispare, ci este încorporată în bugetul de stat, care sunt tot banii noştri, numai că legătura nu va mai fi directă. Va fi mai greu să tragem de mânecă cele două instituţii publice, spunând ‘ţi-am dat o taxă, trebuie să-mi dai ceva înapoi’. Va trebui să o facem prin intermediul Parlamentului. Deci, dincolo de această tăiere a legăturii directe, a cordonului ombilical-fiscal între cetăţean şi instituţiile publice, vom pierde şi linia directă de comunicare. Ioana Avădani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent
În condițiile în care se va renunța la taxa Radio-Tv, cele două instituții vor deveni unelte în mâinile politicienilor. Radioul şi Televiziunea nu sunt pentru a place politicienilor, iar Radio România este unul dintre cele mai stabile servicii publice de media din Europa a precizat președinetele director general al Radio România, Ovidiu Miculescu.
Radioul şi Televiziunea nu sunt pentru a place politicienilor, ci pentru consumul cetăţenilor, pentru că înainte de a fi parlamentari, miniştri sau ce sunt, sunt cetăţeni ai acestei ţări. Mai mult decât atât, Radio România are un loc extrem, extrem de serios în mintea şi în sufletul românilor, este cea mai credibilă medie în momentul acesta, este lider de audienţă, stă extrem de bine financiar, dezvoltă proiecte culturale şi educative extrem de importante, spunem noi, este unul dintre cele mai stabile servicii publice de media din Europa. Ovidiu Miculescu
Radio România şi Televiziunea Română au organizat luni seara o dezbatere comună pe tema eliminării taxei radio-tv, moderată de Irina Păcuraru şi Radu Croitoru.
Alina Nechita
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.