Ascultă Radio România Cluj Live

Alimente care îmbunătățesc compoziția sângelui

Sângele și organele hematopoietice au rolul cel mai important în corpul uman, pentru că de compoziţia sângelui depinde starea de sănătate, starea de spirit, aspectul și starea organelor interne.

Alimente care îmbunătățesc compoziția sângelui

Articol editat de cristina.rusu, 7 august 2016, 06:00 / actualizat: 8 august 2016, 11:25

Din acest motiv, este foarte important consumul de alimente care au un efect benefic asupra compoziţiei sângelui.

Ţinând cont de toate aceste aspecte, experții propun o listă de produse utile pentru îmbunătățirea compoziției sângelui, iar primul aliment este ficatul, considerat o sursă esențială de fier.

Lipsa acestuia din organism duce la niveluri scăzute de hemoglobină și, astfel, la diverse boli, cum ar fi anemia.

Ficatul mai conține o substanță importantă – heparina, care previne apariția trombozei și a infarctului miocardic.

Un alt aliment este rodia, recomandată, de multe ori, inclusiv femeilor însărcinate, diagnosticate cu un nivel scazut de colesterol bun.

Rodiile conțin mult fier și sunt utilizate pentru a dezactiva excesul de colesterol.

Sucul de morcov și sfeclă roșie, de asemenea, este considerat cel mai bun medicament natural pentru sânge, care ajută la îmbunătățirea compoziţiei sale şi stimulează producția de eritrocite, îmbunătăţeşte memoria şi dilată vasele de sânge.

Alte alimente recomandate de experţi sunt peștele și fructele de mare, datorită cărora poate fi menţinut un control al colesterolului și a zahărului din sânge.

Peștele gras este considerat produsul numărul unu pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, iar în țările în care locuitorii au acces la pește proaspăt, numărul pacienților cu boli de inimă este mult mai mic decât în alte ţări.

În plus, peștele conține taurină, o substanță de stabilizare a tensiunii arteriale.

Experţii mai recomandă mierea, considerată drept unul dintre cele mai bune produse pentru îmbunătățirea compoziţiei sângelui.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate