Ascultă Radio România Cluj Live

Târg de Toamnă la Zalău

Sălăjenii dornici de a gusta din preparate locale, toate obținute dupa rețete autohtone, sută la sută ardelenești, sunt invitați la Târgul de Toamnă din Zalău, Crasna, Surduc, Sărmășag și Cizer, totul într-o atmosferă inedită încărcată cu povești despre piețele și târgurile sălăjene. Târgul se desfășoară în perioada 19-24 octombrie.

targ toamna
Foto: targ toamna

Articol editat de , 20 octombrie 2015, 06:00

Târgul își propune să prezinte publicului legume și fructe de sezon, ciuperci, murături, produse lactate, cărnuri, dar și dulcețuri și sirop din fructe de pădure.

Reporter: Cu ce produse v-ați prezentat azi aici?

Comerciant: Cu câteva produse tradiționale: cornulețe cu silvoiță și sâmburi de nucă, prăjitură cu mere, prăjitură cu silvoiță, sărățele cu brânză de oi, untură și chimen. Toate produsele sunt ecologice, toate ingredientele sunt de la noi din casă, nimic nu este cumpărat din magazin. (comerciant și producător)

Reporter: Ce rețetă folosiți la prepararea acestor cornulețe?

Producător: Se face o cocă din făină, untură, bicarbonat, un pic de de sare și zahăr. Se întinde foaia pe care se pune silvoița și sâmburii de nucă, se taie și apoi  se dă la copt. Toate sunt rețete pe care le-am învățat de la părinți.

Reporter: Ce gustați dumneavoastră aici?

Cumpărător: O dulceață  de dovleac care este extraordinară.

Producător: Este un produs, sută la sută natural, preparat în casă.

 

Adrian Lungu

Radio Cluj se poate asculta şi online AICI.

 

Mazărea, un elixir natural pentru corp şi minte
Diverse miercuri, 17 decembrie 2025, 12:00

Mazărea, un elixir natural pentru corp şi minte

Mazărea atrage tot mai mult atenţia ca un aliment accesibil şi extrem de benefic. Bogată în vitaminele A, C, K şi din grupul B, precum şi în...

Mazărea, un elixir natural pentru corp şi minte
De la porcul de Ignat la cozonacul de Crăciun
Diverse miercuri, 17 decembrie 2025, 00:00

De la porcul de Ignat la cozonacul de Crăciun

În ziua de Ignat (20 decembrie), în România are loc sacrificarea rituală a porcului, din care vor fi obţinute preparatele tradiţionale pentru...

De la porcul de Ignat la cozonacul de Crăciun
Inspirație pentru cadourile de Crăciun
Diverse miercuri, 17 decembrie 2025, 00:00

Inspirație pentru cadourile de Crăciun

Crăciunul este o perioadă a căldurii sufleteşti, confortului şi clipelor împărtăşite cu cei dragi, dar şi un timp al dăruirii – de...

Inspirație pentru cadourile de Crăciun
Hitul de Crăciun care nu îmbătrânește | VIDEO
Diverse marți, 16 decembrie 2025, 13:43

Hitul de Crăciun care nu îmbătrânește | VIDEO

„All I Want For Christmas Is You”, interpretat de cântăreața americană Mariah Carey, este oficial single-ul cu cea mai lungă perioadă...

Hitul de Crăciun care nu îmbătrânește | VIDEO
Diverse marți, 16 decembrie 2025, 12:00

Leguma străveche care cucereşte bucătăriile moderne

În ultimii ani, o legumă aparent „modestă” a devenit un adevărat hit în alimentaţia sănătoasă – ţelina apio. De la...

Leguma străveche care cucereşte bucătăriile moderne
Diverse marți, 16 decembrie 2025, 00:00

Robotul care a mers 100 km pe jos, în Guinness World Records

Un robot chinez a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness după ce a străbătut peste 100 de kilometri într-un interval de trei zile, cea mai...

Robotul care a mers 100 km pe jos, în Guinness World Records
Diverse luni, 15 decembrie 2025, 12:00

Creierul uman trece prin cinci etape distincte într-o viaţă

Ultimele cercetări au descoperit că sunt cinci etape distincte prin care trece creierul uman într-o viaţă de om. Punctele de cotitură au loc...

Creierul uman trece prin cinci etape distincte într-o viaţă
Diverse luni, 15 decembrie 2025, 00:00

A fost descoperită o epavă antică veche de 2.000 de ani

Scafandrii arheologi au descoperit epava unei ambarcațiuni de agrement cu o vechime de aproximativ 2.000 de ani în portul din Alexandria, capitala...

A fost descoperită o epavă antică veche de 2.000 de ani