Ascultă Radio România Cluj Live

Pizza à la Cluj

pizza-margherita

Pizza à la Cluj

Articol editat de , 18 iunie 2015, 15:48

Primul campionat internaţional de pizza din Cluj va avea loc luni, 22 iunie, pe platoul din faţa Cazinoului din Parcul Central. Competiţia e organizată sub egida Federaţiei Italiene Pizzaioli nel Mondo şi are ca scop atât confruntarea participanţilor, cât şi îmbogăţirea bagajului lor profesional.

Care sunt criteriile după care recunoaşteţi o pizza bună? Lucrurile sunt destul de complexe. Câteva repere ne dă Iuliana Apa, vicepreşedinte în cadrul Federaţiei Italiene de piţari ai lumii – Pizzaioli nel Mondo -, care a deprins tainele unei pizza bune la ea acasă, în timpul celor 10 ani petrecuţi în Italia.

Cea mai importantă e coca. Contează, apoi, felul în care sunt combinate ingredientele, care trebuie să se găsească într-un echilibru. De obicei, în România se exagerează cu cantitatea, astfel că şi aluatul rămâne necopt şi se lasă sub greutatea lor, observă Iuliana Apa.

Primul campionat internaţional de pizza de la Cluj va aduce peste 25 de competitori din mai multe oraşe şi ţări – şi clarificări.

Inscrieri în campionat se pot face şi la faţa locului, în Parcul Mare, luni, începând cu ora 9.00. La ora 10.00 se dă startul competiţiei, care va continua cu demonstraţii până la ora 17.00. La ora 18.00, publicul e invitat la o Pizza Party, tot in faţa Cazinoului, iar la ora 19.00 se vor acorda premiile de către un juriu profesionist.

Organizatorii nu se vor opri aici. Ei intenţioneză ca acest campionat să devină o tradiţie, iar din toamnă să susţină şi cursuri de specializare în prepararea pizzei.

 

Ioana Bindea

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Diverse vineri, 2 mai 2025, 12:00

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială

Nutriţionistul american Debbie Williams subliniază importanţa unei alimentaţii corecte pentru sănătatea inimii şi recomandă un cocktail...

Sucul de ţelină scade hipertensiunea arterială
Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Diverse vineri, 2 mai 2025, 00:00

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor

Cercetările arată că poluarea de la produsele farmaceutice are potenţialul de a afecta comportamentul şi migrarea somonului, iar pe termen lung,...

Poluarea de la produsele farmaceutice schimbă comportamentul peștilor
Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Diverse joi, 1 mai 2025, 12:00

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?

Studiile realizate atât pe animale, cât şi pe oameni, arată că există şi diferenţe biologice atunci când vine vorba de sistemul imunitar al...

Bărbaţii şi femeile reacţionează la boli în mod diferit. De ce?
Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai

E 1 Mai, iar ţara întreagă intră într-un soi de comă gastronomico-socială: mici, fum, prieteni, iarbă verde. Dar, dincolo de grătar şi...

Șapte replici auzite la fiecare 1 Mai
Diverse joi, 1 mai 2025, 00:00

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde

Dincolo de carne, jar şi bere rece, adevărata distracţie de 1 mai începe când apar personajele. Iată câteva tipologii clasice, pe care le-aţi...

Grătarul e doar decorul: 6 personaje de întâlnit la iarbă verde
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 12:00

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară

Printre plantele vedetă s-a numărat păpădia, încă în floare în această perioadă.   Frunzele, rădăcinile și florile sale pot fi...

Remedii naturale obținute din plantele de primăvară
Diverse miercuri, 30 aprilie 2025, 00:00

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație

O sabie care i-a aparținut lui Napoleon, ‘comandată pentru uzul său personal’ în 1802 și păstrată în timpul domniei sale, va fi...

O sabie a lui Napoleon, scoasă la licitație
Diverse marți, 29 aprilie 2025, 12:00

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?

Spania este lider în cultivarea și consumul de sparanghel, în special în provincii precum Murcia, Huelva și Badajoz.   Această legumă...

Cât de bun este sparanghelul pentru consum?