Ascultă Radio România Cluj Live

5 super alimente pentru sezonul rece

Sezonul rece îți bate la ușă și deja ți-ai pregătit ghetele și hainele de iarnă? Deși acest anotimp aduce sărbătorile mult așteptate, cadouri și mâncare bună, vine și cu unele dezavantaje asupra sănătății. Răceala!

5 super alimente pentru sezonul rece

Articol editat de cristina.rusu, 30 octombrie 2014, 09:14 / actualizat: 3 octombrie 2018, 17:04

Acel moment neplăcut, care durează în medie o săptămână, fie că iei medicamente sau alegi soluții alternative. Cum o poți preveni? Printr-o alimentație sănătoasă.

Iată 5 super alimente care aduc beneficii pentru sistemul imunitar. Majoritatea dintre acestea sunt ușor de găsit și te poți bucura de ele în orice sezon.

  1. Kefir

Kefirul este singurul aliment din categoria lactatelor care conține lapte crud fermentat

natural și bacterii lactice benefice. Aceste probiotice contribuie la creșterea imunității.

  1. Cocos și ulei de cocos crud

Uleiul de cocos conține un compus care se găsește și în laptele de mamă, care

întărește sistemul imunitar al bebelușului.

  1. Afine și zmeură

Super alimentele românilor, care au o capacitate antioxidantă mare, contribuie și ele

la un sistem imunitar sănătos. În plus, sunt mai puțin dulci decât alte fructe și păstrează

o cantitate importantă de vitamina C, chiar și după congelare.

  1. Propolis

Antibiotic natural, propolisul nu numai că întărește sistemul imunitar, ci și amelioreză simptomele răcelii.

  1. Usturoi

Acest bine cunoscut super aliment are 3 plusuri, fiind: antibacterial, antiviral și

antifungic, așa că ne putem bucura de beneficiile lui pentru a combate răceala,

dar și virozele. Consumă zilnic usturoi crud pentru a te bucura de aceste efecte.

Data viitoare când mergi la cumpărături, pune în coș câteva din aceste alimente, “scut” împotriva răcelii.

Alege sănătatea!

 

Luisa Florea – Nutriționist Dietetician

 

 

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate