Ascultă Radio România Cluj Live

Curmalele previn cancerul şi accidentul vascular cerebral

Curmalele întăresc imunitatea şi ajută la reducerea colesterolului rău. Fluorul pe care îl conţin protejează dinții de carii, iar seleniul reduce riscul apariţiei cancerului.

Curmalele previn cancerul şi accidentul vascular cerebral
Foto: curmale

Articol editat de , 31 martie 2015, 15:29

Aceste fructe dulci sunt bogate în vitaminele C, A, B1, B2, B3, B5 și conţin peste 20 de aminoacizi diferiți, furnizând corpului fibre, potasiu și cupru.

O altă proprietate a curmalelor este cea laxativă, iar datorită conţinutului bogat de magneziu, au proprietăţi anti-inflamatorii și reduc tensiunea arterială.

Deoarece curmalele sunt bogate în potasiu, ele susțin și funcționarea corespunzătoare a inimii – astfel se reduce la minimum riscul de accident vascular cerebral.

Totuşi, specialiştii recomandă evitarea curmalelor importate din Tunisia, Egipt sau Maroc, deoarece soiurile cultivate în aceste ţări nu sunt dulci în mod natural, iar producătorii locali adaugă glucoză și conservanți.

 

RADOR

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate