Ascultă Radio România Cluj Live

”Săritul” peste micul dejun dublează riscul de ateroscleroză

”Săritul” peste micul dejun dublează riscul de ateroscleroză

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 5 octombrie 2017, 06:00

Omiterea micului dejun poate fi fatală pentru mulți oameni, deoarece astfel se dublează riscul de ateroscleroză, ceea ce face ca pereții arterelor să fie mai groși.

Cercetătorii au prezentat rezultatele unui studiu efectuat în Spania timp de 10 ani, cu participarea a 4.000 de persoane. 25% dintre acestea au declarat că nu săreau niciodată peste micul dejun, asigurându-şi 20% din consumul zilnic de calorii. Majoritatea celor chestionați – aproximativ 70% – consumau dimineaţa doar 5% din aportul zilnic de calorii, iar 3% nu mâncau deloc. Ultimul grup a prezentat cel mai mare risc de boli cardiovasculare.

Potrivit datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, în anul 2015, 17,7 milioane de persoane care sufereau de boli cardiovasculare au murit în întreaga lume. Cei care nu mănâncă micul dejun au, de asemenea, niveluri ridicate de indice de masă corporală, hipertensiune arterială și glicemie crescută.

Participanţii la studiu care au consumat dimineaţa doar 5% din aportul zilnic de calorii au avut un nivel de risc dublu de ateroscleroză.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate