Ascultă Radio România Cluj Live

Beneficiile consumului de avocado

Consumul de avocado ajută la combaterea sindromului metabolic, precum şi la reducerea riscului unor afecţiuni, inclusiv bolile cardiovasculare şi diabetul de tip 2, nivelul crescut de colesterol şi obezitate.

Beneficiile consumului de avocado

Articol editat de cristina.rusu, 12 mai 2017, 06:00

Cercetătorii au făcut o analiză a 100 de studii publicate despre modul în care consumul de avocado poate influenţa metabolismul.

Concluziile au fost că fructele de avocado împreună cu uleiul extras din coaja sa protejează inima, reduc colesterolul, hipertonia şi ajută la pierderea kilogramelor în plus.

Dieta bogată în avocado a avut un efect pozitiv asupra colesterolului bun HDL şi a scăzut nivelul de colesterol rău LDL. Acest lucru este important, deoarece nivelurile mari de colesterol LDL sunt unul dintre indicatorii de risc de boli cardiovasculare.

Cercetătorii au remarcat faptul că fructele de avocado pot reduce hipertensiunea arterială și riscul de obezitate și de diabet zaharat de tip 2, elemente critice în lupta împotriva sindromului metabolic.

Majoritatea studiilor s-au concentrat asupra consumului fructului de avocado, însă unele studii au analizat şi efectele benefice produse de uleiul, sâmburii și chiar coaja acestui fruct.

Bolile de inimă reprezintă principala cauză de deces în Statele Unite, peste 600.000 anual. Experţii recomandă exerciții fizice regulate, evitarea fumatului, monitorizarea tensiunii arteriale și consultarea medicului în mod regulat.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate