Ascultă Radio România Cluj Live

Ţelina, un aliment preţios

Specialistul dietetician Pınar Kural Enç, din Turcia, a arătat că ţelina este un aliment preţios ca aurul, datorită beneficiilor sale, de la stres la tensiune, de la rinichi la plămâni. Ţelina are o rată nutriţională destul de ridicată, datorită conţinutului de vitamine A, B, E şi C şi a mineralelor: fosfor, zinc, mangan şi seleniu. Valoarea sa nutritivă este foarte preţioasă. Ţelina este săracă în calorii, de aceea poate fi consumată în orice dietă.

Ţelina, un aliment preţios

Articol editat de Andrei Cretoiu, 20 martie 2016, 06:00

Ţelina are efect calmant asupra sistemului nervos, alungând oboseala, curăţă sângele şi contribuie la eliminarea nisipului şi a calculilor renali. Este benefică şi în cazul gutei şi a reumatismului. Ţelina mai este cunoscută şi pentru efectul ei afrodisiac, deschide pofta de mâncare şi înlătură mirosul neplăcut din gură. De asemenea, este utilă în tratamentul tenului, contibuind la reducerea coşurilor şi oferind pielii strălucire, prospeţime şi un aspect mai tânăr. Este un remediu împotriva hipertensiunii, scade colesterolul şi este considerată un aliment important în cazul diabetului zaharat.

 

RADOR
Radio Cluj se poate asculta şi online AICI:

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate