Ascultă Radio România Cluj Live

Slăbești mai repede în vană decât pe bicicletă

Visul oricărei persoane care doreşte să slăbească este de a arde calorii fără efort.

Slăbești mai repede în vană decât pe bicicletă

Articol editat de cristina.rusu, 27 august 2016, 06:00

Oamenii de ştiinţă britanici susţin că acest lucru este posibil într-o cadă cu apă caldă, deoarece căldura stimulează consumul de energie.

O oră petrecută într-o cadă cu apă încălzită până la 40 de grade topeşte în medie 126 de calorii.

Aproximativ aceeaşi cantitate de calorii sunt arse într-o jumătate de oră de mers pe jos.

În afară de aceasta, baia caldă scade mai eficient glicemia decât mersul pe bicicletă.

Cercetătorii din Marea Britanie au făcut această descoperire întâmplător, în timp ce căutau alternative pentru activitățile sportive legate de controlul diabetului de tip 2.

În cadrul studiului, ei au comparat efectele băii în apă fierbinte cu aceeași perioadă de timp petrecut pe bicicletă și au constatat că relaxarea în cadă are beneficii neașteptate.

Voluntarii care au petrecut în cadă o oră, în alte zile au pedalat pe biciletă intens, activitate care le-a determinat creşterea temperaturii corpului cu 1 grad Celsius, așa cum s-a întâmplat atunci când au făcut baia prelungită.

Rezultatele au arătat că după baie, participanţii au avut un nivel mai scăzut de glucoză în sânge, în medie cu 10%, comparativ cu efortul fizic. Acest lucru este complet neașteptat.

Deşi consumul de energie prin baia prelungită în cadă nu poate fi măsurată cu ceea ce se întâmplă prin practicarea unui sport, căldura crește caloriile arse cu 80%.

Concluzia cercetătorilor este că o baie fierbinte, după cină, ajută la menținerea greutății și limitează creșterea zahărului din sânge.

Medicii nu au omis să reamintească faptul că activitatea fizică și sportul sunt mai benefice pentru sănătate decât baia fierbinte.

 

RADOR

Radio Cluj se poate asculta și online, AICI.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate